Frankrike och Tyskland har genom åren dominerat den europeiska fotbollen. Lyon är det lag som har varit framgångsrikast i Champions League och efter kommer Wolfsburg, Frankfurt och Turbine Potsdam.
Men snart kanske det blir en ändring på det.
Nu satsar England stenhårt och inför årets säsong har flera lag gjort otroligt tunga värvningar.
* Chelsea har köpt loss en av världens bästa anfallare i Pernille Harder från Wolfsburg.
* Manchester City har värvat världens bästa högerback Lucy Bronze från Lyon och världsmästarna Rose Lavelle och Sam Mewis.
* Manchester United har förstärkt med världsmästarna Tobin Heath och Christen Press.
* Tottenham har också värvat en världsmästare i form av anfallsstjärnan Alex Morgan.
- Det känns helt surrealistiskt. Jag hade faktiskt ingen aning om att det skulle bli en sådan här kapprustning under sommaren. Det känns bara så jäkla kul och inspirerande, säger Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson.
- Jag skulle inte vilja vara någon annanstans just nu. Det är i England man vill vara som damfotbollsspelare. Det händer grejer hela tiden. Man hörde att de skulle investera och nu ser man ju att de satsar som tusan. Det känns otroligt inspirerande.
En sak som sticker ut är att det inte bara är topplagen som har lyckats locka till sig världsstjärnor. Att Alex Morgan har flyttat till Tottenham som förra säsongen slutade på sjunde plats och att ligasexan Everton har fått den franska landslagsspelaren Valerie Gauvin är anmärkningsvärt.
- Det börjar likna lite hur det ser ut i herrarnas Premier League, att det finns sex–sju lag som har den absoluta toppnivån och som kan attrahera bra spelare. Det gör allting roligare att se på, det blir fler tuffa matcher för oss och i ett medialt perspektiv blir det fler toppmöten och fler lag som kan ta poäng av varandra. Det känns bara otroligt, otroligt kul, säger Eriksson som skickar iväg en passning till Tyskland:
- I damfotbollen har det alltid varit så att nationer som historiskt sett har varit framgångsrika måste hänga med i utvecklingen, annars halkar man efter. Nu är det i Spanien, Frankrike och England som det händer grejer. Då gäller det för Tyskland att steppa upp, man kan inte leva på gamla meriter.
Jättesatsningen gör att fler och fler spelare nu drömmer om och blickar mot den engelska ligan.
- Det är en väldigt spännande liga. Många stora och häftiga lag som satsar på sina damlag, så det hade absolut kunnat vara något för mig i framtiden, säger Rosengårds Nathalie Björn och fortsätter:
- För mig hade England varit riktigt häftigt att få spela i. Samma sak med Spanien för det är två ligor som verkligen är på väg uppåt, medan franska och tyska har varit ligor som har dominerat, men om man kollar fotbollsmässigt så tror jag att England eller Spanien hade varit bättre för mig.
Är det de här ligorna som kommer att dominera nu?
- Ja den känslan har jag fått så det tror jag verkligen.
Är det något speciellt lag som du blickar mot?
- Nej inte som jag kan komma på, men något topplag.
Hur länge ser du dig själv i damallsvenskan?
- Jag har ett år till på kontraktet. Så efter det.
En annan spelare som blickar mot den engelska ligan är Anna Anvegård, som leder den allsvenska skytteligan.
- Det är jätteroligt att läsa om. England har verkligen tagit stora kliv med storlagen där, det är jättehäftigt. Men vad som händer efter allsvenskan, det får vi se. Jag har kontrakt med Rosengård och det är där jag har mitt fokus. Det är väl klart att blicken absolut dras dit, när det håller på att växa så enormt som det gör där, säger hon.