Liverpool var illa ute borta mot Crystal Palace.
Då frälste Harvey Elliott klubben på tilläggstid och skickade upp Liverpool i serieledning.
"Ett nytt superinhopp", konstaterar Jamie Carragher på X.

Jürgen Klopp bjöd på glädjande nyheter kort inpå avspark.

Då meddelade Liverpool att målvakten Alisson Becker var åter i startelvan, efter tre matchers frånvaro, till lagets möte med ett formsvagt Crystal Palace.

Dessutom fick 20-årige Jarell Quansah chansen från start för andra gången i sin unga Premier League-karriär. Han bildade mittlås med Virgil van Dijk.

Crystal Palace inledde lågt och förlitade sig kom kontringar. Och det blev tidigt tydligt att det var så de kunde hota Liverpool. Efter en knapp halvtimmes spel av Jefferson Lerma var centimeter från att överlista Alisson men Liverpool lyckades få undan bollen på mållinjen.

Kort därefter fällde Virgil van Dijk en frispelad Odsonne Edouard och domaren pekade på straffpunkten. Men även då hade Liverpool marginalerna på sin sida och då det via VAR-granskning konstaterades att Will Hughes hade gjort sig skyldig till en ojusthet mot Wataru Endo i upprinnelsen till straffsituationen så dömdes straffen bort.

I andra halvlek fick Palace sin elvametersspark.

Åter igen var VAR-rummet inblandat och det tog över en minut från det att Jean-Philippe Mateta gjorts omkull av Jarell Quansah till det att domare Andy Madley uppmärksammades på förseelsen. Men när han väl fick se den tvekade han inte och straff blev det. Mateta tog själv hand om den och gav Palace ledningen.

Ett par mardrömsminuter för Palace i slutet andra halvlek gav Liverpool luft under vingarna.

I den 75 minuten drog Jordan Ayew på sig sitt andra gula kort och visades ut och minuten senare höll sig Mohamed Salah påpassligt framme i straffområdet och skickade in kvitteringen och sitt 200:e mål i Liverpooltröjan.

Crystal Palace tvingades senare även till ett målvaktsbyte då Sam Johnstone satte sig ned och inte kunde spela vidare. Liverpool pressade också på för ett ledningsmål och på tilläggstid kom det.

Inhopparen Harvey Elliott fick på en fin träff från distans som letade sig in vid den främre stolpen.

"Ett nytt superinhopp av Harvey Elliott. Var enda match gör han skillnad från bänken", skriver Jamie Carragher på X.

Matchen slutade 2-1 och innebär att Liverpool kliver upp i serieledning, en poäng före Arsenal som dock kan återta ledningen vid seger under lördagskvällen.

Startelvor

Crystal Palace: Johnstone - Clyne, Andersen, Guehi, Ward - Richards, Lerma - Ayew, Hughes, Schlupp - Edouard.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Quansah, van Dijk, Tsimikas - Szoboszlai, Endo, Gravenberch - Salah, Nunez, Diaz.