Cole Palmer hjälte för Chelsea i derbyt

Cole Palmer fortsätter att vara tongivande i Chelsea.
Mittfältaren sänkte Fulham på straff i Londonderbyt.
- Jag gillar att hjälpa laget varje match med mål och assist, säger han till TNT Sports.

Tidig match i Premier League - och då bjöds det på derby mellan hemmalaget Chelsea och gästande Fulham.

I offensiven startade Fulham med bland annat den gamle Chelsea-spelaren Willian, som tillbringade sju år i den blå klubben.

Chelsea gjorde en förändring i startelvan efter 1-0-förlusten i ligacupens första semifinal mot Middlesbrough i tisdags. Armand Broja klev in på topp och ersatte Noni Madueke.

Efter en trevande inledning hotade hemmalaget med 20 minuter spelade. Enzo Fernandez inspel nådde Broja, som nickade utanför.

I slutet av första halvlek stämplades av Willian av Malo Gusto. Brassen vred sig i plågor, men Gusto klarade sig med bara ett gult kort.

Fulham avslutade halvleken starkt och hade bud på ledningsmål, bland annat genom ett distansskott av Harry Wilsson - men då kom smällen.

Raheem Sterling skar in i banan och gjordes ner. Domaren pekade på straffpunkten medan klockan stod på 45+2.

Cole Palmer var säker när han skickade Bernd Leno åt fel håll och gjorde 1-0. Det var 21-åringens nionde ligamål den här säsongen.

- Cole Palmers kvalitet är så vital för detta Chelsea-lag. Han har stått för det mesta och bästa för Chelsea i dag, säger BBC:s Alex Howell.

I 3-2-segern mot Luton senast stod Palmer för två mål och en assist. Nu slog han alltså till igen.

I andra halvlek sökte Fulham Willian ofta och brassen var på spelhumör från sin vänsterkant.

Åt andra hållet var en omarkerad Sterling nära att göra 2-0, men träffade istället målramen och 1-0 stod sig.

Matchen tog fart och lagen skruvade upp både tempo och tryck på arenan. Med knappa kvarten kvar byttes Ben Chilwell in, skadad sedan september, och publiken välkomnade honom med jubel.

Åtta minuter återstod när Chelsea återigen kom nära 2-0. Conor Gallagher tryckte av en yttersida innanför straffområdet, men stod trävirket i vägen igen. Bollen träffade stolpen.

Från nära håll skulle sedan Willian skruva en frispark strax över ribban och i slutsekunderna hotade Fulham flera gånger i straffområdet, men hemmalaget höll undan och kammade hem tre poäng i derbyt på Stamford Bridge.

- Jag gillar att hjälpa laget varje match genom att göra mål och assist. Det är mitt jobb. Fulham är ett bra lag och det är ett bra resultat efter förlusten i ligacupen, säger Palmer till TNT Sports efter matchen.

Fulhams tränare Marco Silva uttalar sig bland annat om det uteblivna röda kortet på Gusto.

- Det var ett tydligt rött. Det är svårt att förstå varför saker och ting inte är konsekventa på den här nivån. I nio fall av tio är det där rött kort i Premier League. För mig är det solklart, säger han till TNT Sports.

Statistikkontot Squawka skriver på X att Fulham inte slagit Chelsea på Stamford Bridge på 17 raka matcher. Fulham har även sju raka förluster mot ett lag som Mauricio Pochettino basat över och har dessutom fem raka bortaförluster i ligan.

Startelvor

Chelsea (4-2-3-1): Petrovic; Gusto, Disasi, Thiago Silva, Colwill; Caicedo, Fernandez; Sterling, Palmer, Gallagher; Broja

Fulham (4-2-3-1): Leno; Tete, Adarabioyo, Diop, Robinson; Palhinha, Cairney; Wilson, Pereira, Willian; Jimenez.