Nytt bottennapp för Manchester United - förlorade mot krislag

Piskat att vinna - då förlorade Manchester United mot Everton.
Detta efter att Harry Maguire varit inblandad i baklängesmålet.
"Ett dåligt försök att blocka skottet", skriver The Athletic-journalisten Adam Crafton.

Everton var i behov av poäng för att distansera sig från nedflyttningsplatserna i Premier League när man under lördagseftermiddagen tog emot Manchester United på Goodison Park. Gästerna var i sin tur på jakt efter en trepoängare för att hänga på i jakten om en topp fyra-placering som innebär Champions League-spel nästa säsong.

Då fick Victor Nilsson Lindelöf förtroendet från start, samtidigt som Anthony Elanga inledde på bänken.

- Jag tycker att vi har en bra formation, bra startelva och är redo för matchen i dag. Victor har gjort bra ifrån sig de senaste veckorna och månaderna och har spelat ganska mycket tillsammans med Harry (Maguire), sa Ralf Rangnick till MUTV innan avspark.

Manchester United inledde matchen piggt och fick tidigt en bra möjlighet att ta ledningen. Efter en frispark hamnade bollen framför fötterna på Marcus Rashford som sköt från distans, men Everton-målvakten Jordan Pickford sträckte ut och räddade.

Bara minuter senare nådde Rashford högst på ett inlägg och tvingade Pickford till ytterligare en kvalificerad räddning.

Trots rivstarten var det Everton som tog ledningen. 27 minuter stod på matchklockan när Anthony Gordon fick bollen utanför straffområdet och avlossade på ett skott som styrde på Harry Maguire in i mål fram till 1-0.

"Jag är inte säker på att det där är otur, det är mer ett dåligt försök att blocka skottet av Maguire", skriver The Athletic-journalisten Adam Crafton på Twitter.

Resultatet stod sig till halvtid. Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst var kritisk till Uniteds första 45.

"En halvlek av låg kvalitet i kampen mellan lättviktarna. Everton leder huvudsakligen för att United är United", skriver han på Twitter.

Manchester United tryckte på för ett kvitteringsmål i andra halvlek och med knappa halvtimmen kvar att spela byttes Anthony Elanga in. Trots ett stort spelövertag hade gästerna svårt att skapa målchanser.

- Spelet går alldeles för långsamt. United måste förbättra tempot och försöka skapa någonting - de har inte varit tillräckligt bra så här längt, säger BBC-experten Michael Brown.

Manchester United lyckades dock skapade flera chanser i slutskedet av matchen, bland annat hade Cristiano Ronaldo ett avslut från nära håll, men utan att få utdelning. Everton vann matchen med 1-0 och skapade sig därmed andrum i bottenstriden. Tyngre är det för United, som missade chansen att avancera i tabellen.

"United är ett skämt. Bra gjort av Everton", skriver tidigare United-backen Gary Neville på Twitter.

Glädjande för Marcus Rashford var att han slog Ryan Giggs rekord som den yngste spelaren att nå 200 ligamatcher för Manchester United.

Everton: Pickford - Coleman, Godfrey, Keane, Mykolenko - Delph, Allan, Iwobi - Gordon, Clavert-Lewin, Richarlison.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles - Fernandes, Matic, Fred - Rashford, Ronaldo, Sancho.