Mohamed Salah avgjorde mot Wolves - men det krävdes en straff.
- Arne Slot lär inte vara nöjd, säger förre storspelaren Gary Neville i Sky.

Ett formstarkt Liverpool gästade Wolverhampton Wanderers på Molineux Stadium under lördagskvällen.

Inför sammandrabbningen parkerade Merseyside-gänget på en andraplats i tabellen, två poäng bakom Manchester City. City kryssade mot Newcastle United tidigare under lördagen. Man hade således chansen att kliva upp på förstaplatsen vid vinst mot Wolves.

När startelvorna presenterades stod det klart att Darwin Nunez, som blev målskytt mot Bournemouth förra veckan, saknades helt och hållet på grund av sjukdom.

Matchen tog vid, och det var hemmalaget som skulle inleda piggast. Wolverhampton hade ett större bollinnehav, samtidigt som ett gäng bra lägen radades upp. Liverpool hade det svårt att etablera ett gediget anfallsspel. Detta fick igång hemmapubliken.

- Publiken har lyfts av det faktum att Liverpool inte alls har kommit igång än, sa den förre storspelaren Gary Neville i Sky.

Men det var Liverpool som skulle ta ledningen i slutet på den första halvleken. Och det blev en något oväntad målskytt.

På ett inlägg från Diogo Jota kom Ibrahima Konate högst - och fransmannen nickade in sitt första Premier League-mål någonsin.

- Det är ett fantastiskt inlägg, vilken leverans. Konate kommer upp tidigt. Målvakten kunde gjort det bättre, men jag föredrar att hylla nicken, sa Jamie Redknapp i Sky Sports sändning.

I början av den andra halvleken skulle Wolverhampton kvittera. En omställning renderade i en märklig situation i Liverpools straffområde, där Konate stod för en tveksamt ingripande. Bollen hamnade till slut hos vänsterbacken Rayan Ait-Nouri som tryckte in hemmalagets kvittering.

- Vad gör Konate?, frågade sig Gary Neville i Sky Sports sändning.

Bara ett par minuter senare blev Diogo Jota nedriven i offensivt straffområde av Semedo - och domare Anthony Taylor pekade på straffpunkten.

- Wolves kommer tycka att den är billig, sa Gary Neville i Sky Sports.

Mohamed Salah klev fram, och egyptiern var säkerheten själv när han placerade in ledningsmålet och sin fjärde strut för säsongen.

- Arne Slot lär inte vara nöjd alls. Han är glad över att de leder, men inte över hur Liverpool har inlett den andra halvleken, sa Gary Neville i Sky.

Det var Liverpool som hade det mesta av spelet under den resterande delen av matchen. Wolves kämpade och slet, men man kom aldrig till något matchavgörande läge. Detta trots ett någorlunda försök till forcering på tilläggstid.

Ställningen slutade således 2-1 i röd favör. Liverpool toppar Premier League, i och med resultatet.

Wolves:  Johnstone - Semedo, Bueno, Toti, Ait-Nouri - Andre, Joao Gomes, Lemina, Bellegarde - Cunha, Strand Larsen

Liverpool:  Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Mac Allister, Gravenberch, Szoboszlai - Salah, Jota, Diaz.