Chelsea tappade poäng - trots spel med en man mer

Chelsea fick bara med sig ett kryss i matchen mot Nottingham.
Tumult utbröt när Chelseas tränare Enzo Marescas tacklades omkull.
Hemmalaget fick även spela med en man mer i över tjugo minuter.

När startelvorna kom stod det klart att Chelsea ändrade i startelvan jämfört med veckans Conference-League-möte med Gent. Enzo Maresca mönstrar istället samma manskap som ställdes mot Brighton förra helgen. Fyramålskytten från den matchen, Cole Palmer, startade för "The Blues".

Nottingham gjorde två ändringar jämfört med förlusten mot Fulham för en vecka sedan. Morgan Gibbs-White och Callum Hudson-Odoi startade in istället för Awoniyi och Dominguez. Anthony Elanga inledde matchen på bänken.

Chelsea inledde matchen med mest bollinnehav. Nottingham stack då upp på en kontring och Ryan Yates fick nicka ohotat i straffområdet. Engelsmannens avslut gick dock rakt på Chelseas målvakt Sanchez.

Nästa chans skulle också tillfalla Nottingham då bortalagets mittback Murillo testade ett avslut från distans. Ett tungt skott, som Sanchez med vissa bekymmer lyckades styra bort.

I slutet av halvleken skapade Chelsea sin första riktigt heta möjlighet. Madueke stack in bollen framför mål och skapade riktig oreda hos Mats Selz i Nottinghammålet. Bollen höll sig dock utanför nätmaskorna.

I början av den andra halvleken tog Nottingham ledningen. En lång frispark nådde Milenkovic som skarvade vidare till Chris Wood. Nya zeeländaren kunde stöta in 1-0 till de rödklädda efter 48 minuter.

Kvitteringen skulle dock inte vänta länge. Noni Madueke gjorde sitt fjärde ligamål för säsongen när han drev in med bollen och avslutade i bortre burgaveln med vänsterfoten i den 57:e minuten.

- Forests mål sparkade igång Chelsea, ett välförtjänt mål av Madueke, säger Sky Sports Ben Grounds.

Chelsea fick fördelen av att spela med en match mer de sista drygt tio minuterna.

Detta efter att James Word Prowse tappade bollen och valde att greppa tag om densamma med händerna för att undvika en kontring. Mittfältaren som redan hade ett gult kort fick ett till och blev därmed utvisad.

Med bara minuter kvar av ordinarie tid uppstod tumult mellan spelarna. Detta efter att Williams i bortalaget tacklade Cucurella över Chelseas tränare Maresca. Flera spelare drabbade samman och domaren valde att varna Colwill och Cucurella för sina tilltag.

På tilläggstid fick båda lagen varsin jättechans som tillföll Williams i Nottingham och Nkunku i Chelsea men ingen av de lyckades överlista sina respektive motståndare i målet.

Den långa tilläggstiden gjorde att klockan stod på över 103 minuter när domaren blåste av tillställningen på Stamford Bridge. Båda lagen hade chanser att avgöra djupt in på andra halvlek men fick nöja sig med varsin poäng.

Chelsea: Sanchez; Gusto, Fofana, Colwill, Cucurella; Caicedo, Fernandez; Madueke, Palmer, Sancho; Jackson

Nottingham: Sels; Aina, Milenkovic, Murillo, Moreno; Yates, Ward-Prowse; Hudson-Odoi, Gibbs-White, Anderson; Wood

Publicerad 2024-10-06 kl 17:04