Premier League-bevakningen presenteras av

Klar City-seger - Sterling bakom allt mot Burnley

Manchester City vann klart mot Burnley.
Det tack vare bland annat Raheem Sterling, som låg bakom samtliga två mål.
- I andra halvlek hade vi två eller tre chanser att döda matchen, men tyvärr kunde vi inte göra det, säger City-tränaren Pep Guardiola enligt Sky Sports.

Drömstarten för Manchester City var omedelbar när man under lördagen ställdes mot bottengänget Burnley på Turf Moor. Den fina inledningen möjliggjordes av ett väl uppbyggt anfall, som avslutades med att Raheem Sterling spelade fram Kevin De Bruyne, som tryckte in 1-0 från tämligen nära håll.

Lite drygt 20 minuter senare agerade samme Sterling framspelare igen. Den här gången var det tysken Ilkay Gündogan som skickade in bollen i mål till 2-0, vilket blev den första halvlekens sista fullträff.

I den avslutande akten anlände inget mål, varken något från hemmaspelande Burnley eller gästande Manchester City. Alltså segrade bortalaget tämligen komfortabelt med två måls marginal.

- Efter landslagsuppehåll vet man aldrig vad som kommer att hända, säger Manchester Citys tränare, Pep Guardiola, efter matchen enligt Sky Sports.

Han fortsätter:

- I andra halvlek hade vi två eller tre chanser att döda matchen, men tyvärr kunde vi inte göra det.

Spanjoren riktar dessutom kritik mot planen på Turf Moor.

- Särskilt i dag var förutsättningarna på planen så svåra eftersom gräset var så högt. Men vi anpassade oss.

Publicerad 2022-04-02 kl 18:12