Madueke med hattrick - på 14 (!) minuter

Ställningen var 2-2 och matchen kunde gå åt vilket håll som helst.
Då gjorde Chelseas Noni Madueke hattrick - på 14 (!) minuter.
Matchen mellan Wolves och Chelsea slutade 6-2 till "The Blues".

Chelsea gästade Wolverhampton Wanderers på söndagseftermiddagen i Premier League. "The Blues" åkte på knock i premiärmatchen mot Manchester City - samtidigt som Wolves förlorade mot Arsenal.

Och det blev en synnerligen målrik historia.

Chelsea skulle få en drömstart. Efter knappa två minuter tog man nämligen ledningen.

På en hörna hamnade bollen hos Nicolas Jackson – som med full kraft nickade in kulan bakom en chanslös Jose Sa.

Men Wolverhampton skulle komma tillbaka. Man vann bollen på mittplan och avancerade mot mål. Ait-Nouri petade kulan till en sopren Matheus Cunha – som behärskat bombade in kvitteringen.

Cole Palmer skulle sedan ge Chelsea ledningen. Wolves-målvakten rusade ut när stjärnan fick ett bra läge – och Palmer kunde lyfta bollen över honom, in i mål.

Jörgen Strand Larsen kvitterade tidigt i den andra halvleken - men sedan började Noni Maduekes show.

I minut 49 gav han Chelsea ledningen med sitt 3-2-mål. I minut 58 placerade han in balja nummer två. Och fem minuter senare fullbordade han sitt hattrick - och ställningen var helt plötsligt 5-2 till Chelsea.

Ett hattrick på 14 minuter, alltså. Noterbart är också att stjärnan Cole Palmer assisterade till alla tre målen.

- Det finns inget bättre sätt att svara på en fientlig atmosfär än att göra ett vindsnabbt hattrick. Maduekes närvaro tystade hemmapubliken. Tre mål på omkring 15 minuter. Eftertryckligt, sade Patrick Rowe i Sky Sports.

Joao Felix skulle sedan döda matchen när han petade in 6-2-målet i sin debut sedan återkomsten till Chelsea.

Matchen slutade 6-2 i blå favör.

Publicerad 2024-08-25 kl 17:05