Manchester City är historisk Supercup-mästare – besegrade Sevilla efter straffdrama

Uefa Super Cup mellan Manchester City och Sevilla tvingades avgöras på straffar.
Där var Manchester City snäppet vassare.

5:13

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från cupfinalen i spelaren ovan.

Espanyol - Sevilla
Espanyol
Sevilla
STREAMA IMORGON

På onsdagskvällen ställdes Champions League-vinnaren Manchester City mot Europa League-vinnaren Sevilla.

Sevilla slutade på en tolfteplats i La Liga i fjol. Manchester City knep som bekant titeln även i Premier League.

Pep Guardiola har vunnit alla varje gånger hans lag har tagit sig till Supercup-final. 2009 och 2011 med Barcelona samt 2013 med Bayern München.

När startelvorna släpptes var det inte helt oväntat att Manchester Citys stora stjärna Erling Haaland spelade från start. Samtidigt fick laget klara sig helt utan Kevin De Bruyne som är skadad. Även Bernardo Silva uteblev, men på grund av sjukdom.

I Sevilla återfanns Yassine Bounou mellan stolparna, han har seglat upp som en potentiell målvakt i Bayern München.

När matchen startade var det inte helt oväntat City som bjöd på flest anfall. Men under Sevillas första anfall blev det livsfarligt. Så pass farligt att Youssef En-Nesyri kunde nicka in 1-0.

- Man City ser så ostrukturerat ut. Rodri skickar bollen till motståndarna, Haaland kan inte få en touch och det finns stora luckor i försvaret, säger Sky Sports Joe Shread.

Ledningen stod sig halvleken ut och City tvingades börja andra halvlek i uppförsbacken.

Det skulle dröja över 60 minuter innan kvitteringen kom. Då var Cole Palmer framme med huvudet och kunde trycka dit 1-1 på nick.

I slutminuterna av cupen tryckte City på - men Sevilla höll undan och finalen tvingades till straffar.

Väl där drog Manchester City det längsta strået. Det är första gången någonsin som Manchester City vinner.

Det var otroligt. Guardiola gjorde det så tydligt för oss hur mycket han ville att vi skulle vinna den här pokalen. Det gav oss mer sug efter att vinna den och det är en underbar känsla. Ännu en i samlingen, säger Jack Grealish enligt Sky Sports.

- Vi fick jobbet gjort till slut och gjorde det vi behövde göra, vilket var att vinna Supercupen, säger lagkapten Kyle Walker.