Manchester United bröt tung svit - vände och vann mot Brentford

Manchester United hade inte gjort ett ligamål sedan den 14 september.
Men mot Brentford blev det dubbel nätkänning.
Detta när ett 0-1-underläge förvandlades till seger med 2-1 i den andra halvleken.

Manchester United ligger på 14:e plats i Premier League och var i stort poängbehov när elvan Brentford gästade Old Trafford under lördagen.

Manchester United som inte hade gjort något Premier League-mål sedan mötet med Southampton för en dryg månad sedan inledde relativt piggt och tryckte ner gästerna i eget straffområde under stora delar av den första akten.

Erik ten Hags manskap hade dock fortsatta problem med att få utdelning i offensivt straffområde och utdelningen uteblev under första 45, som länge såg ut att förbli mållösa.

Men i den femte tilläggsminuten skickades en Brentford-hörna in i straffområdet. Där var det sedan Ethan Pinnock som nådde högst och kunde skalla in ledningsmålet för gästerna.

Pinnock fick gå upp till synes ostört och en anledning till detta var att Matthijs de Ligt inte var på plan när målet uppkom. Detta berodde på att nederländaren, som åkte på en smäll tidigare i matchen, var ute vid sidlinjen för att plåstra om ett blödande sår i huvudet, för tredje (!) gången under matchens gång.

Efter målet skrev journalusten Rich Fay att Manchester United-lägret var rosenrasande över just detta.

The Athletic-journalisten Laurie Whitwell skrev samtidigt att det var "kaos på Old Trafford". Detta eftersom domaren beordrade ut de Ligt till sidlinjen för att ta hand om sitt sår, samtidigt som Brentford gjorde sig redo för att ta hand om hörnan. Detta ledde i sin tur till att Ruud van Nistelrooy och Erik ten Hag blev "rasande" och att den sistnämnde varnades.

Hemmalaget lyckades dock samla ihop sig under halvtidsvilan och det dröjde endast knappt två minuter av den andra halvleken innan Alejandro Garnacho mötte ett inlägg med en distinkt höger och kunde raka in kvitteringen och därmed spräcka Man Uniteds måltorka.

Det dröjde sedan endast ytterligare 15 minuter innan vändningen också fullbordades.

Manchester United bröt ett uppspel från Brentford och spelade snabbt upp bollen till Bruno Fernandes. Portugisen bjöd sedan på en delikat skarv som frispelade Rasmus Højlund, som i sin tur kunde chippa in ledningsmålet.

- Vilket avslut! Han får bollen framför fötterna och lättar in den, sa Sky-experten Kris Boyd om 2-1-målet.

- Højlunds avslut är en fröjd. Han lyfter bollen över Mark Flekken. Skarven från Bruno Fernandes är sensationell. Højlund pekar på Fernandes eftersom att hans skarv med yttersidan frispelar honom. Man United har spelat med en fantastisk intensitet i den andra halvleken, sa BBC:s Chris Sutton.

Efter 2-1-målet fortsatte Manchester United att gå för ytterligare mål. Men Mark Flekken och hans Brentford-försvar lyckades freda det egna målet från ytterligare påhälsning.

Problemet för gästerna var dock att man hade oerhörda problem med att skapa några farligheter i offensiven. Således kunde Man United hålla undan och säkra en blytung 2-1-seger hemma på Old Trafford.

Manchester United: Onana - Dalot, de Ligt, Evans, Martinez - Casemiro, Eriksen - Garnacho, Fernandes, Rashford - Højlund.

Brentford: Flekken - van den Berg, Ajer, Pinnock, Collins - Damsgaard, Norgaar,d Janelt, Lewis-Potter, Schade, Mbeumo.