Mardrömskväll för Olsen mot Liverpool - släppte in tre mål

Robin Olsen släppte in tre mål mot Liverpool.
Bland annat blev han uppfintad på läktaren av 18-årige Stefan Bajcetic.
Det var talangens första seniormål.
"Vilket ögonblick", skrev Sky-journalisten Peter Smith.

Svenske landslagsmålvakten Robin Olsen, som i dagarna blev prisad som ”Årets målvakt” i Sverige, fick chansen från start för Aston Villa i mötet med Liverpool till följd av att Argentinas VM-hjälte Emiliano Martinez alltjämt är ledig.

Kvällen blev lite av en mardröm för Olsen.

Bara efter några minuter skickade Mohamed Salah in 1-0 i öppet mål efter en delikat framspelning från Andy Robertson och en lika läcker passning från Alexander-Arnold dessförinnan.

"En galen passning från Alexander-Arnold. Underbart mål", skrev Sky Sports-journalisten Peter Smith.

Liverpool fortsatte att trycka på efter ledningsmålet och med tio minuter kvar till paus kom också 2-0. Virgil van Dijk högg på en andraboll efter en hörna och placerade in utökningen med sin vänsterfot.

”Lite av ett skräpmål givet rikoschetterna, men man kan inte säga att det var orättvist. Liverpool har strimlat sönder Villa hela den här halvleken”, skrev Sky Sports-journalisten Adam Bate.

Ställningen var 2-0 i paus.

Precis efter halvtid satte Ollie Watkins en boll i nät bakom Alisson, men det föregicks av offside.

Aston Villa fortsatte att trycka på och i den 59:e munuten fick Birminghamlaget utdelning. Watkins nickade in ett inlägg.

"Det är en så bra nick från Watkins. Villa förtjänade verkligen det målet", skrev Bate.

Med tio minuter kvar satte inhoppande 18-årigen Stefan Bajcetic, som bara gjort ett inhopp i ligan tidigare, spiken i kistan genom att lura upp Olsen på läktaren och sätta dit 3-1 för Liverpool.

"Vilket ögonblick för Bajcetic, den högt ansedde 18-åringen. Han första seniormål", skrev Smith.

Matchen slutade 3-1.

- Det var en svår match. Vi var riktigt bra. Jag gillade vad jag såg. Vi saknade den sista lilla biten i den andra halvleken, men vi var tvungna att hålla undan och det gjorde vi, säger Jürgen Klopp i Amazon Prime enligt Twitterkontot Anfield Watch.

Aston Villa: Olsen -  A. Young, Konsa, Mings, Digne - McGinn, Kamara, Douglas Luiz -  Buendia, Watkins, Bailey.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Fabinho, Alcantara, Henderson - Oxlade-Chamberlain, Nunez, Salah.

Publicerad 2022-12-26 kl 20:32