McTominay hjälte för Manchester United - sänkte Chelsea

Manchester Uniteds kris är avvärjd. I alla fall tillfälligt.
Scott McTominay klev fram och sänkte Chelsea med två mål
- Han gjorde en väldigt bra match, säger lagkamraten Sofyan Amrabat enligt BBC.

Det råder turbulens i Manchester United, för häromdagen uppgav Sky att tränaren Erik ten Hag har tappat förtroende i stora delar av spelartruppen. Dessutom har laget hackat, med förluster mot Galatasaray i Champions League och Newcastle i ligan.

Men nu är krisen tillfälligt avvärjd. Tack vare Scott McTominay, som blev hjälte i stormötet med Chelsea.

Matchen var böljande från start.

I den sjätte minuten fick Manchester United straff efter VAR-granskning. Enzo Fernandez hade stämplat Antony i straffområdet. Från elva meter bommade Bruno Fernandes, där Robert Sanchez låg som ett streck längs marken.

- Målvakten gick tidigt och han sköt ändå i det hörnet, sa förre engelske landslagsspelaren Paul Merson.

Kort därefter fick Mychajlo Mudryk en jättechans, men ukrainaren fick inte riktigt till sitt avslut.

Matchen böljade fram och tillbaka, där framför allt Manchester United hade ett par ypperliga lägen till att ta ledningen.

Till slut kom utdelning. I den 20:e minuten skickade just Scott McTominay in bollen efter att bollen tagit ett virrvarr inne i straffområdet.

- Det är ett bra avslut, sa Merson och fortsatte:

- Jag letar fortfarande efter de fyra Chelsea-spelarna som sprang bakom bollen och inte hem.

Manchester United hade bud på mer under första halvtimmen, men Robert Sanchez höll Chelsea kvar i matchen.

Trots spelövertaget var det Chelsea som kvitterade. Cole Palmer vände och vred vid straffområdeskanten och 21-åringen kunde med ett välplacerat avslut mellan Harry Maguire och Victor Nilsson Lindelöf överlista Andre Onana.

- Vilket mål! Palmer fejkade skott och hittade ena hörnet, sa Merson och fortsatte:

- Manchester United kommer att vara förkrossade över det.

Manchester United-ikonen Rio Ferdinand:

"FFS (For fuck's sake, reds. anm)", skrev han på X.

Ställningen var 1-1 i paus. Manchester United genomförde ett byte i halvtid, Sergio Reguilon klev in i stället för Victor Nilsson Lindelöf. Samtidigt valde Mauricio Pochettino att ersätta Marc Cucurella med Reece James.

Inledningen av den första halvleken var inte alls lika sprudlande som den första, även om Antony sånär gjorde 2-1 med ett skott som tog på en Chelsea-spelare och ut till hörna.

Med 20 minuter kvar höll sig Scott McTominay framme på nytt och knoppade in 2-1 på ett inlägg från Alejandro Garnacho. Det blev matchens sista mål och Manchester United kunde andas ut.

- Han gjorde en väldigt bra match, gjorde två mål. Han ville inte göra hattrick, bara två mål! Vi vann med 2-1 och det är det viktigaste, säger Manchester Uniteds Sofyan Amrabat till Amazon Prime enligt BBC.

Han fortsätter:

- Efter förra matchen mot Newcastle var det inte bra. Vi ville reagera i dag, visa fansen vår energi och att vi ville vinna,

Men allting var inte frid och fröjd. När Marcus Rashford, som var petad, blev inbytt med dryga tio minuter kvar fick han utstå vissa burop från de egna fansen, enligt Manchester Evening News.

Manchester United är sexa i Premier League, Chelsea är tia.

Manchester United: Onana - Dalot, Maguire, Nilsson Lindelöf, Shaw - Amrabat, McTominay - Antony, Fernandes, Garnacho - Højlund.

Chelsea: Sanchez - Disasi, Thiago Silva, Colwill, Cucurella - Fernandez, Caicedo - Sterling, Palmer, Mudryk - Jackson.

Publicerad 2023-12-06 kl 23:14