Premier League-bevakningen presenteras av

Newcastle föll tungt i London

Newcastle United gästade Fulham i Premier League.
Trots Alexander Isak i startelvan inkasserade Newcastle sin första förlust för säsongen.
Hemmalaget vann med 3-1 efter en rivstart i första halvlek.

Craven Cottage var spelplats när Newcastle gästade Fulham i den femte omgången av Premier League.

När startelvorna presenterades stod det klart att svenske Alexander Isak, som har varit ett orosmoment på skadefronten för "The Magpies", tog plats i startelvan.

Fulham rivstartade och tog ledningen redan i den femte matchminuten. Adama Traore slog ett inlägg som Raul Jimenez tog emot på bröstet och med ett distinkt vristskott borrade in i ena burgaveln.

Bara minuten senare var Emile Smith Rowe nära att prickskjuta in 2-0 till hemmalaget men engelsmannens skott gick i ribban.

Sky Sports expert Richard Morgan lovordade Fulhams start på matchen.

- Fantastisk start på den här tillställningen av Fulham, som leder välförtjänst, det kunde ha varit mer, mot ett sömnigt Newcastle, sade Morgan.

Och mer blev det. I den 22:a minuten drev Smith Rowe upp bollen, vägspelade med Alex Iwobi och bredsidade in 2-0 bakom Nick Pope. Ett skott som inte såg otagbart ut.

Ett skakat Newcastle hade svårt att få till klara målchanser. Istället var det Fulham som genom Jimenez och Traore skapade nya farligheter för hemmalaget, dock utan resultat.

Newcastle hade mer av bollen i första halvlek men Fulham var betydligt farligare med den. I halvtid var skottstatistiken på mål 7-1 i Fulhams favör.

Skys Richard Morgan beskrev matchens första 45 minuter:

- Det är den bästa fotbollen Marco Silvas gäng har spelat den här säsongen. Newcastle å andra sidan har sett slöa ut.

Newcastle kom ut som ett nytt lag i andra halvlek. Inhoppande Jacob Murphy spelade fram Harvey Barnes i djupled och yttern placerade in en reducering för Newcastle vid den bortre stolpen.

Några minuter senare var det nära att Fulham återtog en tvåmålsledning. Iwobi blev serverad ett fritt läge framför mål men Pope gjorde en reflexräddning och kunde avstyra.

I den 70:e minuten drev Anthony Gordon upp bollen och skapade fritt utrymme till vänster i straffområdet. Men Leno i Fulham-kassen lyckades parera engelsmannens avslut.

Strax efteråt drällde Fulham på egen planhalva och gav Newcastle en gratischans. Mittbacken Schär fick bollen och kunde spela Alexander Isak som var helt omarkerad framför mål. Schär valde istället att avsluta själv och skottet gick i burgavelns utsida.

- Så mycket bättre från Newcastle i andra halvlek. Om något lag ser ut att vara närmast nästa mål, så är det gästerna, sade Sky Sports Richard Morgan om händelseutvecklingen.

Newcastle flyttade fram trupperna i slutet av matchen och Harvey Barnes fick en chans när Isak nickskarvade en frispark fram till yttermittfältaren. Barnes kunde dock inte få avslutet på mål.

Hemmapubliken drog för andan när sex minuters tillägstid signalerades på Craven Cottage.

Istället för en sista anstormning skulle Fulham få ett avgörande i gåva av Newcastle. Bruno Guimaraes slarvade med ett uppspel som Arsenal-lånet, tillika inhoppande Reiss Nelson snappade upp. Yttern gjorde inga misstag från sitt friläge och skickade in 3-1 vilket också blev slutresultatet.

Fulham tog sin andra seger för säsongen medan Newcastle inkasserade säsongens första förlust.

- Det klickande inte för oss. Vi var inte så solida och agressiva som vi brukar vara, sade en besviken Harvey Barnes till BBC efter matchen.

Fulham: Leno - Tete, Andersen, Bassey, Robinson - Lukic, Pereira - Traore, Smith Rowe, Iwobi - Jimenez.

Newcastle: Pope - Trippier, Schär, Burn, Kelly - Willock, Guimaraes, Joelinton - Gordon, Isak, Barnes.