Premier League-bevakningen presenteras av

Oavgjort i "krismötet" mellan Liverpool och Chelsea - Mudryk hyllas

Ångestmötet mellan Liverpool och Chelsea slutade mållöst.
Michajlo Mudryk fick göra debut för Londonlaget - och hyllas stort.

Det hade gått tungt för både Liverpool och Chelsea denna säsong. Med 21 omgångar spelat placerade sig de förstnämnda på nionde plats och de sistnämnda på tionde plats.

Under lördagen skulle de mötas på Anfield i Liverpool i en kamp om tre mycket viktiga poäng för båda lagen. I uppladdningen till matchen drabbades Liverpool av ett tungt avbräck: Trent Alexander-Arnold drabbades, enligt The Times-journalisten Paul Joyce, av en mindre muskelskada under fredagen och tvingades därför inleda matchen på bänken. I Chelsea fanns miljardförvärvet från Sjachtar Donetsk, Michajlo Mudryk, med på bänken och kunde göra debut vid inhopp för Londonklubben.

Chelsea kom ut starkast i den första halvleken, redan efter tre minuter på matchuret hade gästerna en boll i mål bakom Alisson. Efter att Thiago Silva träffat stolpen från nära håll dök Kai Havertz upp och petade in returen i mål till 1-0 Chelsea. Efter granskning valde dock domaren att döma bort målet på grund av offside.

Kort därefter hade Liverpool sin första stora målchans. Mohamed Salah spelade fram januariförvärvet Cody Gakpo, men nederländarens avslut gick högt, högt över.

Med en halvtimme spelat utspelade sig tråkiga scener. Högtalarsystemet på Anfield tvingades gå ut och uppamana publiken om att sluta med de pågående homofobiska ramsorna, enligt Sky Sports utan att tydliggöra vilket lags supportrar som låg bakom ramsorna.

I den 32:a minuten var sedan Chelseas nyförvärv Benoit Badiashile nära att göra sitt första mål för sin nya klubb. Fransmannen dök upp på ett frisparksinlägg i Liverpools straffområde och fick till en nick på mål från nära håll. Dessvärre för fransmannen lyckades han inte rikta nicken tillräckligt bra och Alisson kunde därmed avvärja läget med en fin räddning.

- Liverpool ser så sårbara ut på fasta situationer, det handlar inte om att Chelsea levererar de bra, konstaterar Sky Sports expert Adam Bate i samband med situationen.

Det var en svängig första halvlek där Chelsea skapade de klart bästa målchanserna, mycket på grund av slarv hos Liverpool.

"Mycket misstag. Kanske att förvänta sig sett till den dalande formen hos båda, men det är fortfarande överraskande sett till kvalitén på spelarna... Det kommer känns surt för förloraran idag men har något av lagen ens i sig att vinna detta? När Salah skjuter är det antingen tamt eller så sparkar han fel. Långt ifrån formen vi är vana att se honom i, säger Adam Bate i halvtid.

Några minuter in i den andra halvleken fick Naby Keita ett gyllene läge att ge hemmalaget ledningen. En Chelsea-rensning letade sig fram till guineanen vid gästernas straffpunkt där han fick måtta avslut på volley. Men Thiago Silva hann emellan och blockerade skottet i sista stund.

I den 55:e minuten fick han sedan komma in, Mudryk, och bara tio minuter senare höll han på att ge Chelsea ledningen med en läcker soloaktion och få en drömdebut. Ukrainaren kombinerade med Conor Gallagher i Liverpools straffområde innan han tog sig förbi två Liverpool-försvarare med en tvåfotare. Dessvärre, för Mudryk, lyckades han inte rikta avslutet på mål och träffade burgaveln.

"Jag har sett Mudryk spela i tio minuter och har konstaterat att jag hade inte velat möta honom", skriver Sky Sports-experten Gary Neville på Twitter och hyllar ukrainaren.

Matchens sista läge gick till Liverpool när Darwin Núñez precis han upp en boll före kortlinjen och fick till ett inspel mot straffpunkten. Strax där bakom kom inhoppande Alexander Arnold och sköt, men kunde inte rikta avslutet på mål, utan det gick högt över.

Det blev en händelserik, mållös historia och lagen fick dela på poängen i "krismötet". Resultatet innebär att Liverpool klättrar en placering till åttonde plats medan Chelsea placerar sig på tionde plats.

Efter matchen var det två relativt nöjda tränare som mötte media.

- Jag tycker insatsen var bra. Jag är nöjd med vad jag såg. I första halvlek var vi helt okej, vi hade otur som inte fick målet. Det är vad det är. De inledde andra halvlek väl, vi justerade några saker och tog kontroll över matchen igen och skapade några halvchanser. Överlag en positiv dag trots att vi hade velat ha tre poäng, säger Graham Potter till BT Sport.

Potter fick sedan frågan om Mudryks insats och hyllade sitt nyförvärv.

- Han har inte spelat fotboll på ett ganska bra tag, de har haft ett vinteruppehåll i Ukraina och därför var vi tvungna att begränsa hans speltid lite. Men du kan tydligt se vilken kvalité han har.

Jürgen Klopp:

- Vi måste vara redo för att ta det steg för steg. En hållen nolla mot Chelsea, vi skapade inte jättemycket lägen, och de han några bra lägen. I andra halvlek försvarade vi oss med passion och en tydlig organisation, men stod för lågt i de sekvenserna. I slutändan är det okej med 0-0 för man måste acceptera de här stegen.

Liverpool: Alisson - Milner, Konaté, Gomez, Robertson - Thiago, Bajcetic, Keita - Elliott, Salah, Gakpo.

Chelsea: Kepa - Chalobah, Thiago Silva, Badiashile, Cucurella - Gallagher, Jorginho - Ziyech, Mount, Hall - Havertz.