Rashford bröt måltorkan när Manchester United studsade tillbaka: "Fantastiskt"

Efter två raka förluster har Manchester United studsat tillbaka.
Under lördagen besegrades Southampton med 3-0.
Detta bland annat efter att Marcus Rashford brutit en lång måltorka.
- Det är ett fantastiskt skott och mål från Marcus Rashford, sa TNT-experten Lucy Ward.

Trots att blott tre Premier League-omgångar hade passerat var Manchester United, med Erik ten Hag i spetsen, under press inför bortamötet med nollpoängaren Southampton under lördagen.

När matchen väl kom igång var det Southampton som höll på en drömstart. Detta när Premier League-debutanten Tyler Dibling försökte skruva in ledningsmålet. 18-åringen fick dock se sig nekad av André Onana i bortamålet.

- Det är ett väldigt bra avslut. Tyler Dibling har belönats med sin första match från start eftersom han har imponerat. André Onana har gjort några viktiga räddningar sedan han kom till klubben, sa TNT-experten Lucy Ward.

Efter det tidiga läget öppnade matchen upp sig och Joshua Zirkzee var bland annat nära att ge gästerna ledningen i matchupptakten. Men någon bortaledning kom aldrig och i stället var det Southampton som skulle sticka upp.

Det var återigen Tyler Dibling som skapade oreda när han tog sig förbi på högerkanten. Ynglingen kapades sedan av Diogo Dalot och hemmalaget tilldelades en straffspark.

Fram stegade Cameron Archer, men han fick se sig nekad av André Onana som gick åt rätt håll och lyckades avvärja försöket från elva meter.

Straffräddningen skulle också visa sig bli en viktig vändpunkt i matchen.

Blott två minuter senare tryckte Manchester United ner Southampton i eget straffområde. Detta resulterade i att Matthijs de Ligt nådde högst på ett inlägg från Bruno Fernandes och kunde nicka in ledningsmålet bakom en utsträckt Aaron Ramsdale mellan stolparna.

- Vilken boll det där är. Det där visar hur momentum kan förändras om du inte lyckas avsluta. Man United fick en självförtroendeboost av att inte släppa in straffen, analyserade Lucy Ward.

Målet innebar först och främst en 1-0-ledning för Manchester United. Det var dessutom de Ligts första fullträff efter flytten från Bayern München.

Manchester Uniteds drömminuter var dock inte över där.

Sex minuter efter de Ligts mål vek nämligen Marcus Rashford in från sin vänsterkant innan han testade avslut med högern. Engelsmannen fick på ett skott som smet in i Ramsdales vänstra stolprot och 2-0 var ett faktum.

- Det är ett fantastiskt skott och mål från Marcus Rashford. Återigen har inte Southampton någon försvarare i utkanten av straffområdet. De är långsamma ut mot Rashford, det är skillnaden, konstaterade Lucy Ward.

Det var Marcus Rashfords första mål sedan baljan för 180 dagar sedan mot Liverpool i FA-cupen. I Premier League-sammanhang var det Rashfords första mål på 189 dagar.

Under den andra halvleken mattades sedan tempot av betänkligt och Manchester United lyckades kontrollera sin ledning genom att äga en stor del av bollinnehavet.

Med drygt tio minuter kvar att spela hettade dock matchen till en aning. Detta efter att Southamptons Jack Stephens kastat sig in i en duell med Alejandro Garnacho med sträckt ben och sulan först.

Tacklingen träffade förvisso inte Garnacho särskilt rent, men domaren tvekade inte innan han drog fram det röda kortet och Southamptons eftermiddag blev ännu tyngre.

- Det såg ut som ett rött kort från min vinkel. Tydligt direktrött. Du kan inte tackla på det där sättet, utbrast TNT:s Joe Cole.

Efter utvisningen kunde Manchester United koppla ett allt hårdare grepp om sin ledning och när Alejandro Garnacho tryckte upp 3-0-målet i nättaket på stopptid kunde Erik ten Hag till sist pusta ut och konstatera att hans lag hade säkrat en blytung trepoängare på bortaplan.

- Det här var precis vad Manchester United behövde. Det var väldigt lugnt under stunder av den andra halvleken. De två mittbackarna (Matthijs de Ligt och Lissandro Martinez) samarbetade väldigt bra, de såg solida ut, analyserar TNT-experten Peter Crouch efter slutsignalen.

Segern gör att Manchester United håller kontakten med lagen på den övre halvan. För Southamptons del är läget desto dystrare. Nykomlingen har nu förlorat samtliga fyra ligamatcher under säsongsupptakten.

Southampton: Ramsdale - Ugochukwu, Bednarek, Stephens - Sugawara, Fernandes, Downes, Dibling, Walker-Peters - Brereton Diaz, Archer.

Manchester United: Onana - Dalot, de Ligt, Martinez, Mazraoui - Eriksen, Mainoo - Diallo, Fernandes, Rashford - Zirkzee.