Premier League-bevakningen presenteras av

Steven Gerrard efter uddamålsförlusten: "Det saknades tro"

Trots hårt tryck mot Arsenals mål i slutminuterna föll Aston Villa mot Londonlaget.
Då var Steve Gerrard uppenbart besviken när han träffade media efter slutsignalen.
- Jag är känslosam, jag bryr mig, jag gillar inte att förlora, säger han till BT Sport.

Bukayo Saka var den stora segerorganisatören när Arsenal lyckades bortaslå Aston Villa på Villa Park under lördagen. Engelsmannen skickade in 1-0 efter en halvtimme - ett resultat som stod sig matchen ut.

Steven Gerrard, tränare i Aston Villa, menade efter drabbningens slut att hans lag uppträdde på ett obeslutsamt sätt.

- Det var en tuff första halvlek eftersom vi lät den vara tufft. Jag tror att vi var obeslutsamma i de saker vi försökte göra. Jag tycker att vår prestation saknade tro. Det var inte förrän efter halvtid som vi visade att vi kan vara bättre, säger han till BT Sport.

Gerrard fortsätter:

- Ligan ljuger inte. Vissa lag ligger före oss för tillfället och det finns en anledning till det. Vi måste ta av dem, tro på vad vi gör och få stöd uppifrån.

I intervjun med brittiska BT var Steven Gerrard märkbart besviken, nästintill bedrövad, över uddamålsförlusten och sättet som spelarna i Aston Villa agerade.

- Jag är känslomässig, jag bryr mig, jag gillar inte att förlora.

Aston Villa-ledarens kollega i motståndarlaget Arsenal, Mikel Arteta, är dock - föga förvånande - inte lika besviken. Tvärtom var han mycket belåten efter drabbningen.

- Vi pratade innan matchen om behovet av att vara skarpa och fysiska. Vi kontrollerade matchen. Vi kunde ha gjort fler mål och det är där laget måste göra förbättring. Vi måste sätta våra chanser. Borta i Premier League kan du inte dominera en match i 96 ​​minuter, det är omöjligt, men jag är verkligen nöjd med hur vi tävlade i varje fas av spelet. Jag är verkligen stolt över grabbarna.

Efter drabbningen är Arsenal fyra i ligatabellen. Aston Villa återfinns på en niondeplats.

Publicerad 2022-03-19 kl 17:52