Stjärnvärvningen slog till i debuten - Chelsea kritiseras efter ny förlust

Men Chelsea föll i julaftonsmötet med Wolves.
- Jag tror inte att jag sett ett så oorganiserat lag på hela säsongen, sa Sky Sports Adam Bate.

Fotboll på självaste julafton?

För första gången på 28 år spelades det Premier League-fotboll den 24 december då Chelsea gästade Wolves på Molineux Stadium.

Beslutet att spela matchen rörde omedelbart upp känslor när det kommunicerades för drygt två månader sedan och supporterunionen i England har kallat matchen för "en oönskad present som ingen bad om".

Men fotboll skulle spelas och hemmalaget Wolves gjorde två ändringar i startelvan jämfört med förlusten mot West Ham senast. Jose Sa klev åter in mellan stolparna och Rayan Ait-Nouri tog plats till höger i lagets fembackslinje.

Även Cheslea ändrade om i startelvan då Benoit Badiashile ersattes i mittförsvaret av Axel Disasi som spelade ute till höger senast. På högerbacken fanns i stället Malo Gusto. Lesley Ugochukwu tog plats på centralt mittfält istället för Moises Caicedo som var sjuk. På anfallspositionerna så bänkades Mykhailo Mudryk till förmån för Armando Broja.

Dessutom fanns både Christopher Nkunku och Romeo Lavia med på Chelseas bänk och kunde därmed få debutera i ligaspelet för klubben under eftermiddagen.

Chelseas Raheem Sterling skapade matchens bästa målchans då han efter 31 minuter stal bollen från en Wolves-försvarare och kom helt fri med José Sa. Sterling hade även Nicolas Jackson och Cole Palmer med sig i anfallet men valde att ta avslutet själv och tvingade Sa till en bra räddning.

"Det hade varit rätt beslut om han gjort mål men Palmer är rasande på sin lagkamrat", skrev BBC i sin liverapport.

- Det är typiskt Sterling så här långt. Han är Chelseas överlägset bästa spelare och ser farlig ut så fort han har bollen, men han visar dåligt beslutsfattande i avgörande lägen. Jag plågas av hans dåliga avslut, sa Sky Sports Ben Grounds.

Även Wolves skulle få sitt friläge då Hee-chan Wang löpte sig fri. Chelseamålvakten Dorde Petrovic blev kvar på linjen och turligt för honom så prickade Wang inte mål.

Andra halvlek var dock bara sju minuter gammal när Pablo Sarabia hittade pannan på Mario Lemina med en hörna och Wolves ledde med 1-0.

Kort därefter fick Christopher Nkunku debutera för Chelsea i Premier League då han ersatte Lesley Ugochukwu. Nkunku var sedan nära att bli målskytt då han fick ett bra läge mitt i straffområdet och bollen gick via en Wolvesförsvarare och rensades med minsta möjliga marginal på mållinjen. Minuter senare spelade Nkunku fram till Cole Palmer som fick på ett hårt skott som styrdes via Craig Dawson och ut. Dawson blev därefter liggande och tvingades till ett byte.

Matchen böljade därefter fram och tillbaka med chanser åt bägge håll.

- Matchen är vidöppen och ganska rörig. Wolves ser slutkörda ut och Chelsea saknar skärpa, de letar efter inspiration, konstaterade Sky Sports Adam Bate med en kvart kvar av matchen.

När det återstod tio minuter byttes Nicolas Jackson ut till förmån för Noni Madueke då utspelades sig märkliga scener.

- Jubel från Chelseafansen när Jackson byts ut, sa Bate.

När Hwang kom fri från halva plan med fem minuter kvar så konstaterade Sky-reportern.

- Vad är det som händer i den här matchen? Jag tror inte att jag sett ett så oorganiserat lag på hela säsongen.

På tilläggstid kom också 2-0 genom Matt Doherty men hoppet tändes omgående för Chelsea då Christopher Nkunku nickade in reduceringen. Närmre än så kom inte Chelsea och resultatet betyder att Wolves kliver upp på samma antal poäng som London-laget, 22 stycken.

Wolves: Sa - Kilman, Dawson, Gomes - Semedo, Lemina, Gomes, Ait Nouri - Hwang, Pablo Sarabia, Cunha.

Chelsea: Petrovic - Colwill, Thiago Silva, Disasi, Gusto - Gallagher, Ugochukwu - Jackson, Palmer, Sterling - Broja.