Tottenham segrade London-derbyt mot Chelsea: "Fick det att se enkelt ut"

Tottenham var det starkaste laget i Londonderbyt mot Chelsea.
Då gjorde Oliver Skipp sitt första mål för säsongen - och Harry Kane nummer 18.
"Han fick det att se enkelt ut! Han är en av de bästa på utrymmet vid bakre stolpen", skriver Sky Sports Alan Smith och syftar på Kane.

Tottenham tog under söndagen emot ett krisande Chelsea i ett London-derby i Premier League. Dejan Kulusevski spelade från start för Tottenham, och i första halvlek var hans lag nära att få fira ett ledningsmål.

Efter 19 minuter tvingades Chelseas Thiago Silva utgå på grund av skada.

Dansken Pierre-Emile Højbjerg kom fram till ett fint skottläge, och sköt via en motståndare i stolpen. Därmed fick han inte fira den gången. Ställningen var 0-0 i halvtid.

Det blev stökigt i den andra halvan av matchen. Flera spelare från de båda lagen drabbade samman där fokus hamnade på Chelsea-spelaren Hakim Ziyech. Han knuffade till Emerson Royal och fick syna det röda kortet. Men efter VAR-granskning drogs kortet tillbaka och ersattes med ett gult kort.

"Det här är absolut kaos! Domaren Stuart Attwell ger Ziyech ett rött kort för en knuff i Royals ansikte", skriver Sky Sports Joe Shread.

"Han kommer att dra tillbaka det. Jag tycker att det är rättvist. Det är en knuff inte ett slag", skriver Sky Sports Alan Smith.

I den andra halvleken gick det undan. Då tryckte Oliver Skipp dit 1-0 genom ett ordentligt avslut utifrån. Det blev 22-åringens första mål för säsongen.

78 minuter hade passerat när Dejan Kulusevski byttes ut och ersattes av förra omgångens målskytt mot West Ham, Heung-min Son.

Med knappt tio minuter kvar av ordinarie tid gav Harry Kane sig tillkänna i samband med en hörna.

"Han fick det att se enkelt ut! Han är en av de bästa på utrymmet vid bakre stolpen", skriver Sky Sports Smith.

Det blev Spurs-stjärnans 18 mål för säsongen, bara Erling Haaland har gjort fler.

Chelseas kris växer sig allt större och efter matchen var The Times-journalisten Henry Winter kritisk.

"Det var pinsamt från Chelsea. Spelarna verkade inte förstå att det är ett derby. Potter verkade inte vara kapabel att varken ställa upp laget på rätt sätt eller göra ändringar i spelet. Ingen auktoritet", skriver han på Twitter.

Tottenham: Forster - Romero, Dier, Lenglet, Royal, Skipp, Hojbjerg, Davies, Kulusevski, Richarlison, Kane

Chelsea: Kepa - James, Koulibaly, Silva, Chilwell, Loftus-Cheek, Fernandez, Ziyech, Felix, Sterling, Havertz