Premier League-bevakningen presenteras av

Tung eftermiddag för Kulusevski - Tottenham föll mot Brighton

Dejan Kulusevski blev utbytt efter 64 minuter.
Sedan släppte Tottenham in ett mål och föll mot Brighton.

Sveriges landslagsspelare Dejan Kulusevski spelade under lördagen från start för Tottenham mot Graham Potters Brighton & Hove Albion i Premier League, och var i hetluften i första halvan av matchen i London.

Kulusevski fick i mitten av första halvlek en knuff i ryggen av Marc Cucurella och svarade med att skicka iväg sin ena armbåge mot motståndaren, som tog sig för ansiktet och lade sig på marken. Svensken blev varnad för tilltaget, men det kunde möjligen blivit mer än så.

"Kulusevski kunde lätt blivit utvisad", skrev The Athletic-journalisten Charlie Eccleshare på Twitter.

I mitten av andra halvlek var matchen fortfarande mållös, och i den 64:e minuten blev Kulusevski ersatt av Lucas Moura på planen. Tottenham jagade sedan ett segermål, men tappade i stället in kulan i mål i slutminuterna, då Leandro Trossard sköt 1-0.

Tottenham lyckades därefter inte få in ett kvitteringsmål och föll tungt i Premier League. Spurs är kvar på fjärde plats, men med tre poäng ner till femman Arsenal, som har två matcher mindre spelade i den engelska högstaligan.

Tottenham ställs härnäst mot Brentford borta den 23 april i Premier League.

Tottenham: Hugo Lloris - Cristian Romero, Eric Dier, Ben Davies - Emerson, Rodrigo Bentancur, Pierre-Emile Hojbjerg, Sergio Reguilon - Dejan Kulusevski, Son Heung-Min - Harry Kane

Brighton: Robert Sanchez - Joel Veltman, Lewis Dunk, Marc Cucurella - Tariq Lamptey, Pascal Gross, Yves Bissouma, Moises Caicedo, Leandro Trossard - Enock Mwepu -  Alexis Mac Allister.