Premier League-bevakningen presenteras av

Zirkzees drömdebut - frälste Man United i PL-premiären

Manchester United gick mot en missräkning.
Då klev ett nyförvärv fram.
Med matchens enda mål blev inbytte Joshua Zirkzee stor matchhjälte för sin nya klubb.
- Att vinna i min första hemmamatch och att göra ett mål, det kan inte bli bättre, säger Zirkzee till Sky.

En lång väntan är över och under fredagskvällen är det dags att sparka igång den nya Premier League-säsongen med mötet mellan Manchester United och Fulham på Old Trafford.

Manchester United har rustat upp truppen under sommaren och förra helgen var Erik ten Hags manskap en straffläggning ifrån att välta Manchester City i Community Shield.

Men detta var inget som märktes under matchupptakten där det var Fulham som tog tag i taktpinnen.

Huvudstadslaget satte högsta fart när kontringsmöjligheterna dök upp och efter en knapp kvarts spel var det nära att resultera i ett ledningsmål när högerbacken Kenny Tete försökte vika in 1-0 från distans. Nederländaren fick dock se sig nekad av André Onana, som sträckte ut och kunde tippa bollen över ribban.

- Det är väldigt tydligt att Fulham har varit det bättre laget. Bruno Fernandes ber sina lagkamrater att hjälpa honom. Den enda anledningen till att han skjuter är för att ingen är med honom, konstaterade Sky-experten Gary Neville efter de inledande 20 minuterna.

Efter en trevande start tog sig Manchester United in i matchen och efter en knapp halvtimmes spel var det nära att resultera i ett mål.

Efter ett slarvigt uppspel kuned hemmalaget vinna bollen utanför Fulhams straffområde, varpå Bruno Fernandes frispelades. Portugisen försökte placera in bollen med en yttersida, men Bernd Leno gjorde sig stor och lyckades rädda med benen.

- Han har tur där, Bernd Leno. Bruno Fernandes får inte till avslutet när han försöker placera den runt honom, sa Gary Neville.

Fem minuter senare fick Bruno Fernandes ett ännu bättre läge till att spräcka nollan.

Efter ett fint anfall hittade Noussair Mazraoui fram till Fernandes, som kom fri mot Leno. Men även denna gång var tysken snabbt nere med benen och kunde styra undan framstöten från nära håll.

Under den första halvlekens avslutande minuter ropade Manchester United på straff när Harry Maguire gick ner i straffområdet. Men i stället för en straffspark tilldelades mittbacken en varning för filmning och likaläget stod sig inför den andra akten.

- Att se Harry Maguire filma såg märkligt ut. Han kastar sig ner på marken, sa Gary Neville om straffsituationen.

I den andra halvleken jämnade spelet ut sig en aning och Fulham skapade ett par chanser som hotade Onana i hemmamålet, men när matchuret förkunnade att en halvtimme återstod skruvade Man United upp tempot.

Erik ten Hag valde att agera genom att bland annat byta in nyförvärvet Joshua Zirkzee, som gjorde debut, i anfallslinjen. Trots detta uteblev dock chanserna inledningsvis.

I stället var det Fulham, anfört av Adama Traoré, som tryckte på för att spräcka målnollan. Men Manchester United-försvaret stod pall och till sist lyckades hemmaspelarna få till en forcering under matchens avslutande minuter, något som också skulle resultera.

Efter 87 minuters spel gick kom bollen ut till Alejandro Garnacho på högerkanten. Argentinaren lyckades sedan hitta in till en framstormande Joshua Zirkzee, som med en kylig bredsida kunde placera in matchens - och säsongens - första mål.

- Vilket stort ögonblick detta är för Joshua Zirkzee. Det är hans första match och det ser ut som att han har avgjort, utbrast Gary Neville.

Neville skulle också få rätt i sin analys. Efter Zirkzees fullträff lyckades Manchester United hålla undan och bevaka sin 1-0-ledning utan större problem och således skrevs till sist slutresultatet till just 1-0.

- Att vinna i min första hemmamatch och att göra ett mål, det kan inte bli bättre. Jag känner en värme här. Det är ett fantastiskt lag. Vi vill uppnå väldigt bra saker. Det har varit fantastiskt, det har faktiskt varit som en dröm, säger Zirkzee till Sky efter matchen.

Manchester United: Onana - Mazraoui, Maguire, Martinez, Dalot - Casemiro, Mainoo - Diallo, Mount, Rashford - Fernandes.

Fulham: Leno - Tete, Diop, Bassey, Robinson - Lukic, Pereira - Traoré, Smith-Rowe, Iwobi - Muniz.