Chelsea har tagit ett kliv mot Europa Conference League.
På torsdagen besegrade man Servette i den första kvalmatchen.
Målen stod Christopher Nkunku och Nodi Madueke för.

Chelsea tog emot franska Servette i den första kvalmatchen till Europa Conference League på torsdagen. Spelplatsen var Stamford Bridge.

"The Blues" öppnade starkt och fick direkt ett jätteläge. Nyförvärvet Kiernan Dewsbury-Hall klev fram och serverade Marc Guiu - som rundade målvakten. Men mitt i avslutsögonblicket tappade 18-åringen balansen och läget rann ut i sanden.

Chelsea fortsatte sedermera att trumma på - även om man inte kom till några jättelägen. Servette var samtidigt farliga i omställningsspelet.

- Chelsea ligger i framkant men Servette ser fortfarande giftiga ut, sa Dec Trehan i Sky Sports.

Londonklubben slarvade mycket under den första halvleken och lyckades inte spräcka nollan, något som lät höras av hemmapubliken.

"Chelsea-spelarna får burop av vissa - men inte alla - hemmasupportrar efter en ganska dyster halvlek på Stamford Bridge", skrev Sunday Telegraph-journalisten Sam Wallace på X.

- Chelsea har bollinnehavet men Servette gör det svårt för hemmalaget. Servette har tio skott, Chelsea har fyra, sa William Bitbiri i Sky Sports.

Det tog bara fyra minuter in i den halvleken innan nollan spräckted. Och det kom från Chelsea.

Christopher Nkunku kom nämligen i ett bra läge, men Servettes målvakt Jeremy Frick kapade honom. "The Blues" tilldelades således en straff, en straff som Nkunku själv tog hand om.

26-åringen bombade in straffen, och ställningen var 1-0 till Chelseas favör.
Man skulle sedan ge sig lite marginal inför returmötet. I minut 76 kombinerade sig avbytarna Enzo Fernandez och Noni Madueke sig fram till mål - och den sistnämnde tryckte in bollen med högern.
2-0 blev slutresultatet, och Chelsea har därmed satt sig i ett bra läge för avancemang till Europa Conference League. Returen spelas på torsdag nästa vecka, den 29 augusti.
Publicerad 2024-08-22 kl 22:54