LINZ. Djurgården spelade 2-2 mot LASK Linz.

Se några svenska mål från Europa-spelet i spelaren ovan.

Kalmar FF
STREAMA IMORGON

DJURGÅRDEN SÅG UT ATT VASKA BORT MATCHEN
Det var rotation och i startelvan och sedan individuella misstag.

Djurgården gjorde hela sex förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Värnamo. Då kändes det som att matchen mot Kalmar FF var viktigare än den mot LASK Linz. Rasmus Schüller, Deniz Hümmet, Santeri Haarala, Keita Kosugi, Jacob Rinne och Tokmac Nguen var på bänken.

Några är favoritspelare hos Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf och några har varit bäst under den senaste tiden.

Det är tydligt att tränarna anser att spelarna inte klarar av att starta i match efter match när schemat är så här tätt. Att den fysiska belastningen blir skev.

Mot LASK gick det att se att en en del i Djurgårdens startelva inte hade det som krävdes, att det var skillnad på nivå på flera i laget, och då hade några av nyckelspelarna på bänken behövts.

Hemmalaget gjorde 1-0 och 2-0 - efter slarv i Djurgården.

Adam Ståhl kunde ha nickat bort en långboll, men valde att släppa då han trodde att Oscar Jansson skulle fånga upp den. Men Jansson blev ställd och Valon Berisha hann först och placerade in bollen i ett öppet mål.

Sedan var Adam Ståhl och Miro Tenho högt upp och försökte sätta press, blev överspelade med en djupledsboll till höger mot straffområdet som Jacob Une Larsson inte hann med. Oscar Jansson rusade ut och försökte avvärja men Florian Flecker hann först och fick öppet mål och satte 2-0.

Lägg även till att hemmalaget hade ett farligt läge i slutet av första halvlek efter att Besard Sabovic slagit en svag passning rakt till en motståndare.

Ja, det var väldigt svajigt i Djurgården

BYTEN SOM ÄNDRADE MATCHBILDEN TOTALT
Efter 2-0-målet så gjorde LASK tre byten. Om de tog ut segern i förskott i ville vila spelare? Jajamen. Inte så smart. Två minuter senare klackade Magnus Eriksson fram bollen till Gustav Wikheim som tog sig förbi en motståndare och spelade fram August Priske som satte 1-2.

Då kontrade Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf och gjorde fyra (!) byten. Gustav Wikheim, Adam Ståhl, Besard Sabovic och Oskar Fallenius klev av - Rasmus Schüller, Tokmac Nguen, Peter Therkildsen och Santeri Haarala kom in.

Fem minuter senare kvitterade Nguen.

Efter bytena tog Djurgården över, blev stabila bakåt och hade flera bud på ett ledningsmål.

Starkt av Djurgården att gå från 0-2 till 2-2. Tänk om man hade startat med…

MATCHENS HÄNDELSE
Det lät som att det var Djurgården som hade hemmamatch. LASK:s supportergrupperingar bojkottade matchen på grund av för höga biljettpriser. På arenan som tar in 19 000 var det inte mer än 8 500 mot Djurgården - då var 1 400 supportrar till Djurgården. De hördes helt klart mest och det kändes därför inte som en bortamatch för Djurgården.

FRÅGETECKNET
Hur tänker Djurgården inför söndagens viktiga match mot Kalmar FF? Det är ingen skräll om Rasmus Schüller, Deniz Hümmet, Tokmac Nguen, Santeri Haarala, Keita Kosgui och Jacob Rinne - som alla var bänkade mot LASK - startar. En spelare som borde ha gjort det svårt för Bergstrand och Lagerlöf, efter torsdagens insats, är Magnus Eriksson. Kanske att hans insats gör att han får en start till?

MATCHENS BÄSTA SPELARE
3: Magnus Eriksson. Ville framåt. Bra fot och passningar. Bra klack innan 1-2.

2: Tobias Gulliksen. Bra både som tia och på kant. Gjorde inte många fel. Kreativ. Assist till 2-2.

1: August Priske. Bra de få gånger han fick något att jobba med i den första halvleken. När chansen kom var han där och satte 1-2 i andra halvlek.

Publicerad 2024-10-03 kl 23:09