Häcken med kross - gjorde sex (!) mål i ECL-kvalet

Till slut kunde BK Häcken vinna med 2-6 över Dudelange i omgång ett.

0:57

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

På torsdagskvällen ställdes BK Häcken mot Dudelange på bortaplan. Matchen var den första av två omgångar i den andra kvalomgången till Europa Conference League.

Och Häcken skulle få en drömstart. Efter bara sex minuter blev Zeidane Inoussa frispelad. 22-åringen gjorde inget misstag utan placerade in ledningsmålet med högern.

Sedan var det Amor Layounis tur. I minut 21 vann Häcken bollen högt upp på offensiv planhalva. Bollen hamnade hos Layouni som lirkade upp bollen i krysset - samtidigt som han var omringad av Dudelange-backar.

Dudelange reducerade tio minuter senare. Luxenburg-klubben blev tilldelad en straff - och Samir Hadji placerade in den säkert.

Men Häcken var på målhumör.

Bara tre minuter senare placerade Ali Youseff in en frispark från långt håll - och ställningen var således 1-3.

I minut 44 fick hemmalaget straff - igen. Fram klev Samir Hadji, och han satte den lika säkert som den första straffen. Ställning: 2-3.

Men sista ordet i den första halvleken var inte sagt. På tilläggstid höll sig Layouni framme - och dunkade upp sitt andra mål i nättaket. Ställning i paus: 2-4 till BK Häcken.

Häcken öppnade den andra halvleken starkt - och med halvtimmen kvar stod Inoussa för ett formidabelt förarbete när han drog sin gubbe och avancerade mot mål. Han spelade snett inåt bakåt till Ali Youssef som kunde vinkla in femman för laget från Hisingen.

Även sexan kom genom Srdjnan Hrstic i minut 88. Slutresultatet skrevs till 2-6 till Hisingsklubben, som har satt sig i förarsätet inför returen den 31/7.

Dudelange: Esposito - Rotundo, van Lingen, Flick, Rinaldo, Schaus, Goncalves, Benkhedim, Tallarico, Monteiro de Oliveira, Alves Margato, Luisi, Altun.

BK Häcken: Abrahamsson - Lindahl, Hovland, Lode, Lundkvist - Gustafson, Rygaard, Amane - Layouni, Youssef, Inoussa.

Publicerad 2024-07-25 kl 20:55