6-1 mot Dudelange innebär avancemang i Europa Conference League-kvalet.

IF Elfsborg - BK Häcken
IF Elfsborg
BK Häcken
STREAMA IMORGON

Det vankades returmöte på Bravida Arena när Häcken tog emot Dudelange från Luxemburg. Resultatet i första matchen? 6-2 till Häcken.

När kvällens match rullade i gång hade hemmalaget gjort fyra förändringar - och knappt hade publiken hunnit bänka sig förrän gästerna gjorde 1-0.

Filip Bojic slog en hörna direkt i mål via stolpen. Dudelange behövde ytterligare tre mål för att ta matchen till förlängning. Så blev det inte.

Först kvitterade Jeremy Agbonifo. Sedan rullade han in bollen mellan benen på Didier Desprez till 2-1. Då hade knappa halvtimmen spelats.

Ordningen var återställd för Häckens del. Gästernas Vincent Decker visades ut efter sitt andra gula, domaren la till tio minuters tillägg i första halvlek och Srdan Hrstic placerade in 3-1 precis före paus.

Andra halvlek hann knappt börja förrän Hrstic gjorde 4-1. Bara minuter senare klev inhoppande ivorianen Severin Nioule fram och satte 5-1 med vänstern. Av bara farten nickade Johan Hammar in slutresultatet 6-1 i den 57:e minuten.

2 061 åskådare fick se Häcken ta sig vidare från denna andra kvalomgång till Europa Conference League - med totalt 12-3. Till nästa omgång är man dessutom seedade.

Häcken: Linde - Lunddal, Hammar, Lode, Lundqvist - Dahbo, Gustafson, Amane - Agbonifo, Hrstic, Inoussa

Dudelange: Desprez - Delorge, Decker, Kirch, Stumpf - Goncalves, Bruno Frere, Englaro, Benkhedim - Hadji, Bojic

Publicerad 2024-07-31 kl 20:57