Malmö FF - BK Häcken
Malmö FF
BK Häcken
STREAMA PÅ SÖNDAG

Häcken förlorade det första mötet mot Heidenheim på Bravida Arena med 2-1. Man har därmed en rejäl uppförsbacke inför det andra mötet i tyskland på torsdagskvällen.

När Häcken presenterade sin elva stod det klart att forwarden Srdjan Hrstic petas och hans plats på topp tar Ali Youssef.

Efter en knapp halvtimme kom kallduschen för BK Häcken. Heidenheim vann bollen högt på plan, och Sirlord Conteh fick in bollen till en fristående Marvin Pieringer - som dunkade in bollen i mål.

Häcken försökte att replikera på ledningsmålet - men när den första akten tog slut var ställningen 1-0 till tyskarna.

Hisingsgänget rivstartade den andra halvleken, och efter ungefär tio minuter fick man in kvitteringen - och tände hoppet.

Ett fint Häcken-anfall renderade i att Mikkel Ryygard spelade snett inåt bakåt - till en sopren Zeidane Inoussa. 22-åringen gjorde inget misstag när han rakade in 1-1-målet - och plötsligt var det match igen.

Och ledningsmålet skulle också komma. Med dryga tio minuter kvar vek nämligen Jeremy Agbonifo in från höger - och curlade in bollen med sin känsliga vänsterfot.

Förlängningsläge med tio minuter kvar, alltså.

Men sedan kom nästa kalldusch. Med sex minuter kvar av ordinarie tid.

Heidenheim vann - återigen - bollen högt upp på offensiv planhalva. Man kombinerade sig fram till Paul Wanner - som distinkt tryckte upp kulan i nättaket.

Häcken tryckte på för ett mål i matchens slutskede - men någon vidare målchans fick man inte.

Och spiken i kistan kom på tilläggstid - när Mathias Honsak dunkade in 3-2-målet. BK Häcken missar således spel i årets upplaga av Europa Conference League

Heidenheim: Feller - Busch, Mainka, Siersieben, Theuerkauf – Kerber – Conteh, Schöppner, Honsak, Leo Scienza - Kaufmann.

BK Häcken: Abrahamsson - Lindberg, Hovland, Lode, Lundkvist - Rygaard, Gustafson, Amane - Agbonifo, Youssef, Inoussa.

Publicerad 2024-08-29 kl 22:25