Häcken körde över Paide på hemmaplan

Europa Conference League-kval

Häcken tog ett jättekliv mot avancemang i Europa Conference League-kvalet.
Hemmamatchen mot Paide Linnameeskond slutade 6-1 och Jeremy Agbonifo svarade för ett kalasmål.
-  Jag känner att jag är i ganska bra form, säger 18-åringen till Aftonbladet.

0:26

Se Amanes 1-0-mål i spelaren.

Häcken ska kollapsa i Estland nästa vecka för att missa av avancemang till playoff i Europa Conference League. För de gulsvarta körde över Paide Linnameeskond på hemmaplan - efter en rivstart.

Efter fem minuters spel "tåpajade" Romeo Amane in 1-0 från straffområdeskanten. Men mittfältaren nöjde sig inte med ett mål. Minuten senare höll han sig framme på nytt och satte dit 2-0.

- Det var viktigt med en tidig ledning, sa Amane till Aftonbladet i paus.

Efter dryga 20 minuters spel var Paide nära ett reduceringsmål. Robi Saarma gick på avslut från distans och fick bra träff. Peter Abrahamsson räddade och bollen tog sedan i stolpen.

Till slut fick gästerna utdelning. I den 32:e minuten gjorde Abdoulie Ceesay 2-1 efter att ha stött in ett inspel från nära håll.

Men det här var en svängig tillställning och kort efter reduceringsmålet satte Amor Layouni dit 3-1 med ett välplacerat avslut inne i straffområdet.

Ställningen var 3-1 i paus.

- Det är alltid viktigt att starta bra. Vi ska spela 90 minuter och vi har spelat 45. Det är viktigt att leda med två mål i halvtid. Nu är det 45 minuter kvar och vi ska vara ännu starkare i den andra halvleken, sa Amane i Aftonbladets sändning.

Dryga 20 minuter in i den andra akten ökade Häcken på sin ledning. Zeidane Inoussa befann sig till vänster vid straffområdeskanten och borrade in 4-1 i den bortre gaveln.

Den definitiva spiken i kistan kom i slutminuterna. Jeremy Agbonifo bröt in från högerkanten och dundrade in 5-1 med en projektil.

-  Jag fick bollen av Amor och det var en-mot-en. Det gillar jag och tränar mycket på. Sedan var det bara att göra det. Jag känner att jag är i ganska bra form, säger Agbonifo i Aftonbladets sändning.

Det var 18-åringens tredje fullträff på en vecka. Han gjorde två mål mot Dudelange förra onsdagen.

- Jag försöker bara komma in i det och hjälpa laget att vinna matcher. När man gör mål är det också väldigt roligt, säger Agbonifo.

Det blev dock inte den sista fullträffen i matchen. På tilläggstid satte Amor Layouni dit sitt andra mål i matchen. Resultatet skrevs till 6-1.

Returmötet spelas på tisdag. Om Häcken tar sig vidare från den tredje kvalomgången väntar Heidenheim, som slutade åtta i Bundesliga förra säsongen, i playoff.

Häcken: Abrahamsson - Lindahl, Hammar, Lode, Lundqvist - Rygaard, Gustafson, Amane - Layouni, Hrstic, Inoussa.

Paide: Jarju - Lilander, Baranoc, Saliste - Kristal, Delevic, Medic, Saarma - Luts, Ceesay, Ojamaa.

Publicerad 2024-08-07 kl 20:50