Augustinssons Anderlecht vann efter tidigt rött kort

Europa League

Ludwig Augustinssons Anderlecht besegrade Edvin Kurtulus Ludogrets Razgrad i Europa League. Detta sedan det bulgariska laget fick en man utvisad efter en halvtimmes spel.

Det fanns förutsättningar för ett svenskmöte när belgiska Anderlecht tog emot bulgariska Ludogerets Razgrad.

Landslagsbacken Ludwig Augustinsson återfanns i hemmalagets startelva. Samtidigt fick den tidigare Hammarby-spelaren Edvin Kurtulus inleda på bänken i bortalaget.

Anderlecht skulle få en klar fördel för resten av matchen när en knapp halvtimme av matchen hade passerat. Detta då Ludogorets ytter Caio Vidal visades ut för att ha delat ut en armbåge i ansiktet på Anderlechts Tristan Degreef.

De gästande bulgarerna var märkbart irriterade efter domslutet och drog på sig fyra gula kort från matchminut 41 fram till halvtidsvisslan. Ställningen var då dock fortfarande 0-0.

I andra halvlek skulle Anderlechts numerära överläge till slut ge utdelning. Det inhoppande Southampton-lånet Samuel Edozie skickade in 1-0 till belgarna i den 67:e minuten.

I den 75:e minuten byttes Ludwig Augustinsson ut och hans lagkamrater i Anderlecht kunde spela av resten av matchen till en seger. Andreas Dreyer putsade siffrorna på stopptid då dansken prickade in 2-0 som också blev slutreslutatet.

Edvin Kurtulus blev kvar på bänken hela matchen.

I och med klubbens tredje raka seger klättrar Anderlecht till en tredje plats i Europa League-tabellen. Ludogorets väntar fortfarande på sin vinst i höstens turnering och står kvar på en inspelad poäng.

Anderlecht: Coosemans; Foket, Simic, Dendoncker, Augustinsson; Rits, Ashimeru; De Greef, Stroeykens, Dreyer; Vásquez

Ludogorets: Bonmann; Witry, Verdon, Almeida, Son; Naressi, Chochev, Duarte; Vidal, Duah, Rick

Publicerad 2024-10-24 kl 23:00