Bergvall i huvudroll när Tottenham säkrade ny Europa League-seger

Europa League

Tottenham har fått en drömstart i Europa League.
Mot Ferencvaros kom andra raka segern.
Detta efter att Lucas Bergvall varit med i upprinnelsen till matchens första mål.

Lucas Bergvall har svarat för flera lovande inatser sedan flytten från Djurgården till Tottenham i somras. Detta har resulterat i att han har fått göra flera inhopp i ligaspelet, vilket sedan har kryddats med starter i cupspelen.

När det vankades Europa League-premiär mot Qarabag för en vecka sedan fanns svensken med från start. Men efter en tidig utvisning valde Ange Postecoglou att "offra" Bergvall för att balansera upp laget.

Men när London-klubben presenterade sin startelva inför torsdagens möte med Ferencvaros stod det klart att 18-åringen återigen fick chansen från start. Detta när han klev in på det centrala mittfältet tillsammans med Pate Matar Sarr och Yves Bissouma.

När matchen väl drog igång var det något oväntat hemmalaget Ferencvaros som fick den bästa starten och efter ungefär 15 minuters spel trodde Barnabas Varga att han hade skickat in ledningsmålet. Men efter en VAR-granskning stod det klart att den ungerske landslagsanfallaren var offside och Tottenham kunde pusta ut.

I stället var det gästerna som skulle ta ledningen.

I den 23:e minuten sågade sig Spurs igenom försvaret. Bollen landade framför fötterna på Lucas Bergvall, som försökte få till ett avslut. Han tacklades dock i avslutsmomentet och lyckades i stället - till synes ovetande - få fram bollen till Pape Matar Sarr som sedan kunde placera in 1-0 från nära håll.

Efter Sarrs fullträff stack Tottenham upp vid ett par tillfällen och med knappt fem minuter kvar att spela kunde också Brennan Johnson placera in 2-0 med vänstern, vilket blev den definitiva spiken i kistan.

Guglielmo Vicario och hans försvarsmur tvingades förvisso att sträcka vit flagg när Ferencvaros prickade in en reducering när matchuret tickade upp mot 90. Men det räckte inte för hemmalaget, som aldrig fick in någon kvittering.

Således skrevs slutresultatet till 2-1 och Lucas Bergvall - som byttes ut efter 65 minuters spel - kunde konstatera att han varit med och bidragit till att Tottenham nu står på maximala sex poäng efter två spelade Europa League-matcher.

"Hade mycket boll, men tröttnade när matchen fortlöpte. Det är konsekvensen av att ha gått miste om välbehövlig speltid förra veckan", skriver Football London, som ger Bergvalls insats 6/10 i betyg.

Ferencvaros: Dibusz - Gartenmann, Cissé, Gustavo, Ramirez - Abu Fani, Maiga - Traoré, Soldanha, Civic - Varga.

Tottenham: Vicario - Porro, Romero, Gray, Davies - Sarr, Bissouma, Bergvall - Moore, Lankshear, Werner.