Bodø/Glimt vann - efter Braga-spelarens galna tre minuter

Europa League

Bodø/Glimt tog en tung seger i Europa League. Bodø besegrade Braga på bortaplan efter en kaotisk treminutersperiod då norskarna först släppte in ett mål och sedermera blev en man mer på planen.

Bodø/Glimt har inlett sin Europa League-höst imponerande. Den nordnorska klubben hade fyra poäng från sina två första matcher i turneringen efter seger mot Porto och kryss mot Union Saint-Gilloise. Under onsdagen tog Bodø en ny tung skalp mot portugisiskt motstånd när Braga besegrades.

Norskarna tog ledningen i den 54:e minuten genom Håkon Evjen. Detta sedan mittfältaren grundlurat Bragas rutinerade João Moutinho och smällt in ett hårt lågt skott vid den vänstra stolpen.

Hemmalaget Braga hade dock flera heta chanser i matchen och skulle rättvist kvittera genom Sikou Niakatè när mittbacken rakade in en retur från nära håll. Målet föll i den 64:e minuten och sedan skulle det gå snabbt utför för Niakaté.

Backen fick syna det gula kortet i den 66:e minuten efter att ha stoppat en kontring. Bara minuten senare kom den maliska landslagsmannen helt fel in i en duell och domaren letade återigen efter kortleken. Ett mål, två gula kort och en utvisning på tre minuter och Niakatès berg och dalbana var ett faktum.

”Det är inte varje dag man ser det”, utbrast NRK:s livechat.

Efter utvisningen skulle bortalaget ligga på för ett ledningsmål och till slut kom utdelningen. I den fjärde tilläggsminuten fick inhoppande Villads Nielsen foten på en hörna och kunde styra in 2-1 till de norska mästarna, vilket också blev segermålet.

Vilt jubel utbröt bland Bodøs gulklädda spelare och tillresta supportrar som kunde konstatera att laget har samlat ihop sju poäng på sina tre inledande matcher i Europa League.

Bodø/Glimt seglade därmed upp, om än i en haltande tabell, till en andraplats i Europa Leagues-ligafas.

Braga: Matheus; Gómez, Ferreira, Niakaté, Marin; Moutinho, Zalazar; Fernandes, Horta, Bruma; Fernández

Bodø/Glimt: Haikin; Sjøvold, Bjørtuft, Gundersen, Bjørkan; Evjen, Berg, Fet; Määttä, Zinckernagel, Hauge

Publicerad 2024-10-23 kl 18:54