- Vi visar återigen att vi kan stå upp mot den här typen av motstånd, säger Johan Larsson i Disney+.

AIK
IF Elfsborg
STREAMA PÅ SÖNDAG

Elfsborg skrällvann nyligen mot Roma och ställdes under onsdagen mot ett nytt tufft motstånd i form av Galatasaray, som väntade på bortaplan i Europa Leagues ligaspel. I den turkiska jättens elva fanns stjärnor som Dries Mertens, Mauro Icardi och Victor Osimhen.

De gulsvarta såg länge ut att gå mot en klar förlust i Istanbul. I andra halvlek vaknade dock tränare Oscar Hiljemark och hans mannar till - och skapade nerv i mötet.

Men vi tar det från början.

Galatasaray rivstartade och Isak Pettersson tvingades göra en räddning direkt. Bara två minuter var spelat när nämnde Icardi nickade från nära håll, men Elfsborg-keepern sträckte ut och klarade.

En stund senare var det dags igen för hemmalaget. Den här gången var det Osimhen som nådde högst på ett inlägg, men återigen stod Pettersson för en vass parad.

Men till slut kom utdelningen. I den 28:e minuten blev Dries Mertens rättvänd och avlossade ett skott som tog klockrent i stolpen. Returen gick ut till en fristående Icardi, som enkelt placerade in 1-0 i öppet mål.

Kort därefter utökade Galarasaray sin ledning. Den här gången var Isak Pettersson olycklig, när Abdülkerim Bardakcis nickade i stolpen varpå bollen styrde ut på Elfsbors målvakt - och in i egen bur.

I 44:e minuten kom 3-0. Baris Alper Yilmaz löpte sig fri i djupled, vände runt och placerade läckert in turkarnas tredje fullträff för kvällen. Resultatet stod sig till halvtidsvilan.

Elfsborg samlade nytt mod i paus och lyckades reducera i början av andra halvlek. I ett snabbt anfall stormade Simon Hedlund fram längs sin högerkant, varifrån han slog ett lågt inlägg till Niklas Hult som enkelt kunde lägga bollen i mål.

Med halvtimmen kvar att spela ropade boråsarna på straff. I duell med Ahmed Qasem tog Alper Yilmaz bollen med handen i eget straffområde, och efter VAR-granskning valde domaren att peka på elvameterspunkten. Fram klev Michael Baidoo - som placerade in ytterligare en reducering.

3-2, alltså.

Nästan direkt efteråt var Elfsborg nära att åka på en kalldusch när Mauro Icardi sprang sig till ett friläge. Stjärnforwarden försökte runda Isak Pettersson, men keepern höll sig på fötterna och räddade det efterföljande avslutet.

Gästerna jagade ett kvitteringsmål därefter, men utdelningen uteblev. I stället sprang Galatasaray ifrån på nytt när Yunus Akgün gjorde en soloräd in i Elfsborgs straffområde innan han till slut satte bollen i nät.

Elfsborg reducerade på tilläggstid. I 92:a minuten bröt inbytte Johan Larsson igenom hemmaförsvaret och lade in 4-3 vid bortre stolpen. Det blev slutresultatet, för närmare än så kom inte de gulsvarta.

Elfsborg-profilen Johan Larsson:

- Overkligt, egentligen. 3-0 speglade inte första halvlek egentligen, och vi blev hårt straffade vid varje misstag och varje gång vi kopplade av. Det kändes tungt. Men vi visste på förhand att de är otroligt duktiga offensivt och lite svagare defensivt. Det tycker jag att vi visade prov på i andra halvlek, säger högerspringaren i Disney+.

Så. Hur gick snacket i halvtid? Gå för en upphämtning - eller stoppa blödningen?

- Lite både och. Vi ville vinna andra halvlek och inte bara pissa bort den. I slutet av dagen kan det handla om mål i det här ligaspelet och att då åka härifrån med en 5-/6-nolla för att man skitit i det ger inget. Så (vi sa) ut och vinn andra, gör en kasse och så får vi se vad som kan hända.

34-åringen är velig kring huruvida Elfsborg kan ta med sig något positivt från matchen.

- Jag vet inte. Det är en fattig tröstpoäng i så fall, för att vi stod upp i andra och återigen visar att vi kan stå upp mot den här typen av motstånd, resonerar Larsson i Disney+.

Målskytten började återigen på bänken:

- På något sätt är det den här typen av matcher man drömmer om att spela. Och så ser du ju när jag kommer in, att det händer grejer direkt. Så jag borde nog startat matchen, säger Larsson skämtsamt och spricker upp i ett leende.

I och med trepoängaren går Galatasaray upp i topp av Europa Leagues ligatabell, med sju pinnar på tre matcher. Elfsborg huserar i mitten med tre inspelade poäng.

Galatasaray: Günvenc - Ayhan, Sanchez, Bardakci - Yilmaz, Torreira, Sara, Akgün - Mertens - Osimhen, Icardi.

Elfsborg: Pettersson - Buhari, Holmén, Yegbe - Hedlund, B. Zeneli, Ouma, Hult - Qasem, Baidoo, A. Zeneli.