Det blev en överkörningen i returen mot Pafos och Elfsborg är vidare i Europa League-kvalet.
I nästa kvalomgång väntar Sheriff Tiraspol från Transnistrien, som är starkt kopplat till Ryssland.

0:50

Avbryt
Försök igen

Elfsborg hade 3-0 att gå på inför returen på bortaplan mot cypriotiska Pafos i kvalet till Europa League.

Det var ett övertag som de gulsvarta såg till att ta vara på och Elfsborg spelade större delen av matchen med en man mer än Pafos.

I den 13:e minuten blev nämligen hemmalagets João Correia utvisad. Han drog en spark rakt i trakten runt de ömma delarna av kroppen på Arber Zeneli. Det röda kortet utdelades efter VAR-granskning.

Efter dryga 20 minuters spel tog Elfsborg ledningen. Timothy Ouma höll sig framme på ett inlägg från Rami Kaib och nickade in 1-0.

Men Pafos kom tillbaka direkt. Sebastian Holmén råkade nicka bollen i eget mål.

Kort före paus gjorde Pafos även 2-1 på en frisparksvariant. Svenske Muamer Tankovic, som lade frisparken, spelade i sidled till Vlad Dragomir och han satte dit bollen bakom Isak Pettersson med ett välplacerat avslut. 4-2 i dubbelmötet, därmed.

Elfsborg rivstartade den andra akten. Först kom Niklas Hult, som ersatte Rami Kaib i paus, runt på vänsterkanten och han spelade fram Michael Baidoo, 2-2. Bara någon minut senare dundrade Andri Baldursson in 3-2.

Det slutade inte där.

I den 59:e minuten slog inhoppande Jalal Abdullai till och satte dit 4-2 efter en skarv från nära håll.

Elfsborg hade bud på fler mål och det var egentligen spel mot ett mål.

Matchen på Cypern slutade 5-2 efter ett sent mål av Arber Zeneli. Elfsborg vann 8-2 dubbelmötet Elfsborg.

I den andra kvalomgången får Elfsborg möta Sheriff Tiraspol, som besegrade Zira efter ett straffdrama.

Boråslaget behöver alltså bege sig till proryska utbrytarrepubliken Transnistrien som FC Sheriff Tiraspol är från. UD avråder från icke-nödvändiga resor till Transnistrien. Värt att notera i sammanhanget är att backen Bernardo Vilar är utlånad från IFK Värnamo till Sheriff Tiraspol.

Den andra kvalomgången inleds nästa vecka.

Pafos: Uvusic - Correia, Galdar, Name, Pileas - Dragomir, Pedro Pelagio - Bruno, Tankovic, Jaja - Jairo.

Elfsborg: Pettersson - Holmén, Henriksson, Yegbe - Hedlund, Ouma, Baldursson, Kaib - Baidoo, Frick, A. Zeneli.

Publicerad 2024-07-18 kl 19:54