Elfsborg tappade till förlust i EL-premiären

Mot AZ blev det till slut förlust med 3-2.
- En sur förlust, säger tränaren Oscar Hiljemark till Disney+.

Kalmar FF - IF Elfsborg
Kalmar FF
IF Elfsborg
STREAMA PÅ SÖNDAG

IF Elfsborg inledde under onsdagen höstens Europa League-ligaspel. Borås-klubben ställdes mot nederländska storlaget AZ borta på AFAS Stadion, och tränaren Oscar Hiljemark gjorde en förändring i sin elva i jämförelse med senaste mötet med Hammarby IF (0-0), då Ibrahim Buhari ersatte Gustav Henriksson från start den här kvällen.

Elfsborg hamnade under tryck direkt, då AZ satte fart, men klarade av de första framstötarna. I stället kontrade Elfsborg i den tionde minuten och fick fira efter ett skott i mål signerat Ahmed Qasem, men senare blev fullträffen bortdömd efter VAR-granskning. Därmed var det tillbaka till ruta ett.

Elfsborg gav inte upp och tog i den 23:e minuten ledningen - på riktigt.

Timothy Ouma slog till med ett fint avslut i nät och därmed hade bortalaget fördel med 1-0. Det stod sig däremot inte första halvlek ut, då Ruben van Bommel kvitterade strax före halvtid. Målvakten Isak Pettersson tappade ett inlägg, och därefter kunde nederländaren trycka in kulan i mål till likaläge i paus.

I början av andra halvlek var van Bommel het igen till 2-1, men därefter dröjde det inte länge förrän det var kvitterat. Simon Hedlund tog sig fram längs vänsterkanten och slog till med ett fint avslut till 2-2. AZ tryckte därefter på för ett ledningsmål och fick Pettersson att svettas i Elfsborg-buren. Till slut fick hemmalaget straff efter en duell mellan Qasem och Jayden Addai i straffområdet, något Troy Parrott sedan utnyttjade till 3-2.

Med runt fyra minuter kvar av ordinarie tid fick Elfsborg rött kort. Sebastian Holmén förhindrade en motståndare från att komma fri framför mål, och därmed var bortalaget i ett bra mycket svårare läge inför den sista delen av matchen.

Elfsborg föll i slutändan med 3-2 och ställs härnäst mot Roma på hemmaplan den 3 oktober i Europa League-ligaspelet.

- Jag tycker att det var en ganska billig straff som de fick till 3-2. I slutet fick de sedan många lägen och vi fick satsa på att få ett oavgjort resultat. Det är en sur förlust, säger tränaren Oscar Hiljemark till Disney+ och fortsätter:

- De kom ut starkt och hittade emellan oss, samtidigt som de ostört fick slå in bollar bakom vår backlinje. Det gjorde det bra. Sedan fixade vi till det ganska snabbt och kom in i matchen. När vi väl kom upp och vågade spela tycker jag att vi fick till bra anfall. Tyvärr så räckte det inte hela vägen.

AZ: Owusu-Oduro - Maikuma, Goes, Penetra, Møller Wolfe - Clasie, Mijnans, Koopmeiners - Sadiq, Parrott, van Bommel.

IF Elfsborg: Pettersson - Holmén, Buhari, Yegbe - Hedlund, Zeneli, Ouma, Hult - Zeneli, Baidoo, Qasem.