MALMÖ. Malmö FF förlorade mot Olympiakos i Europa League med 0-1.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från matchen.

Malmö FF
IFK Göteborg
STREAMA PÅ MÅNDAG

MFF NUMRET FÖR LITET
Olympiakos satte tänderna i matchen omgående. Inom de första tio minuterna hade laget skapat två bra målchanser och träffat stolpens insida vid den andra. MFF led när Pireus-laget satte in sitt presspel och gästerna visade både fysisk styrka och individuell briljans. Kvicksilvret Gelson Martins var med och ordnade ledningsmålet efter en halvtimme sedan han spelat fram den specielle målskytten Ayoub El Kaabi som chippade in 0-1-målet.

MFF var för den sakens skull inte chanslöst. De fick rum på Olympiakos planhalva, mot grekernas ganska bristfälliga försvarslinje. Men många gånger tvingade gästerna hemmalaget att slå längre bollar på yttrarna Taha Ali och Hugo Bolin.

Malmös andra halvlek var klart bättre. De skapade målchanser även om skarpheten framför mål saknades. Olympiakos hade i sin tur bud på ett andra mål, och kostade på sig att missa en straff sent i matchen genom El Kaabi. Missen bjöd in till ett sista andetag från hemmalaget, som ordnade lite kaos hos bortaförsvaretb i slutskedet. Men Olympiakos vann, fullt rättvist, med 1-0.

MFF ska inte skämmas för insatsen. De kan inte mäta sig med den individuella kvalitén hos grekerna, men precis som mot Rangers i den första ligamatchen så var den första halvleken alldeles för svag.

LOUKILI-CHOCK
Chefstränaren Henrik Rydström har stått för många överraskande laguttagningar under året. Men att inleda med 18-årige Zakaria Loukili - hans första tävlingsstart i år - var inget annat än en dunderskräll. Loukili, som spelat drygt 45 minuter under 2024, gick före både Anders Christiansen, Oliver Berg och Otto Rosengren på mittfältet.

Det är lätt att se att P18-landslagsmannen är fostrad i MFF:s akademi, med sin tekniska färdighet och mångsidighet i båda riktningarna. Loukili gjorde inte bort sig under den timme som han fick på planen. Men naturligtvis saknade han den offensiva spetsen som krävs mot ett högklassigt motstånd som Olympiakos.

MATCHENS HÄNDELSE
Gelson Martins dribbling på kanten innan framspelningen till El Kaabis mål var en läckerbit.

FRÅGETECKNET
Varför startade inte någon i ovan nämnda mittfältstrio? Som helhet fungerade inte den offensiva kvartetten med Loukili, Bolin, Ali och Erik Botheim. Det är uppenbart att MFF saknar en spelare med Sebastian Nanasis färdigheter en sådan här match. Ali byttes ut efter 70 minuter och Botheim slet men förblev osynlig. Rydströms chansning höll inte.

MATCHENS BÄSTA SPELARE
3: Gelson Martins. Vänsteryttern var överlägsen och stod för den bästa halvlek jag sett en bortaspelare göra i Malmö i år. Mattades av efter halvtid men hade även där lägen att göra mål.

2: Ayoub El Kaabi. Anfallaren var precis så jobbig som MFF-försvaret kunde förutspå. Ständigt på hugget med löpningar och väldigt bra i targetspelet. Usel straff dock.

1: Sergio Peña. Gjorde sitt bästa för att sträcka ut bortalaget med sina quarterback-passningar. Tog duellerna och behöll sitt karakteristiska lugn med bollen.