Fiorentina nära flopp - gick vidare på straffläggning

Man kvitterade sent - men föll sedan i straffavgörandet mot Fiorentina.

Fiorentina - Roma
Fiorentina
Roma
STREAMA PÅ SÖNDAG

Svenske Jonathan Levi startade längst fram till vänster när Puskas Academia FC tog emot italienska Fiorentina i playoffet till Europa Conference League. Det första mötet i italien slutade 3-3 - mötet var således vitöppet inför bataljen i Ungern på torsdagskvällen.

Och det skulle bli en lång historia.

Fiorentina tog ledningen i minut 59 genom Moise Kean - och italienarna såg således ut att gå mot Europa Conference League.

Men långt in på tilläggstiden tilldömdes Puskas Academia en straff - och Zsolt Nagy gjorde inget misstag när han placerade in den förlösande kvitteringen.

I samband med straffen åkte Fiorentina på två (!) utvisningar när Luca Ranieri och Pietro Comuzzo åkte ut inom loppet av tre minuter.

Men matchen gick till förlängning - där inget hände. Ett avgörande på straffar väntade.

Väl där drog Fiorentina det längsta strået. Puskas Akademia fick se sig besegrat efter en tapper insats - och Fiorentina är klart för spel i Europa Conference League.

Publicerad 2024-08-29 kl 23:50