Hedlund hjälte för Elfsborg i EL-kvalet

Europa League-kval

Elfsborg försökte. Och försökte. Och fick ett mål bortdömt.
Det krävdes till slut en straff i minut 85 för att Borås-klubben skulle göra mål.
Resultatet skrev till 0-1 till Elfsborg mot FC Sheriff i EL-kvalet.

0:57

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren.

På torsdagskvällen spelar Elfsborg mot FC Sheriff i omgång ett av den andra kvalomgången till Europa League.

När Oscar Hiljemark presenterade elvan stod det klart att Johan Larsson förpassades till bänken - för sjätte matchen i rad.

Den första halvleken bjöd inte på någon drömfotboll. Bägge lagen hade svårt att skapa lägen, men det var Elfsborg som mestadels styrde spelet.

När domaren blåste av för halvtidsvilan stod det - helt logiskt - 0-0.

Elfsborg startade piggare i den andra halvleken och ångade på för ett ledningsmål. Och Borås-klubben fick in bollen - men målet dömdes bort för offside.

Gänget från Borås fortsatte att jaga ledningsmålet genom den andra halvleken - och chanserna saknades inte. Men moldaverna stod emot bra och klockan tickade sakteligen mot minut 90.

Men till slut fick Elfsborg utdelning.

I minut 85 fälldes Besfort Zeneli i straffområdet - och Borås-klubben tilldelades en straff.

Simon Hedlund klev fram - och dunkade säkert in ledningsmålet till vänster.

Hemmalaget kom aldrig riktigt nära en kvittering - utan matchen slutade 0-1 till Elfsborg. Boråsarna har därmed satt sig i förarsätet inför returen i Sverige den 1 augusti.

FC Sheriff: Al-Tumi - Pata, Behiratche, Lins Almeida, Boakye - Mija, Allach, Kyabou - Moreira Fernandes, Ademo, Badolo.

Elfsborg: Isak Pettersson - Terry Yegbe, Gustav Henriksson, Sebastian Holmén - Niklas Hult, Timothy Ouma, Besfort Zeneli, Simon Hedlund - Arber Zeneli, Michael Baidoo, Camil Jebara.

Publicerad 2024-07-25 kl 21:01