LÄS ÄVEN: Häcken förlorade mot Heidenheim - efter missade jättelägen.

Aker Stadion var spelplats när Molde tog emot Elfsborg i playoff till Europa Leagues gruppspel i höst. Mötet är det första av två.

Tränare Oscar Hiljemark valde att ställa upp med viktiga kuggar som Niklas Hult, Michael Baidoo och Simon Hedlund.

Samtidigt bänkades Arber Zeneli. Johan Larsson förpassades - än en gång - till bänken.

Molde öppnade piggast och etablerade snabbt ett tryck mot Elfsborgs mål. Men Borås-klubben skulle dra det längsta strået i matchens inledning.

Man kombinerade sig fram på offensiv planhalva och bollen landade till slut hos Ahmed Qasem. 21-åringen gjorde inget misstag när han hur säkert som helst placerade in 1-0-målet. Assisten stod Michael Baidoo för.

Elfsborg fortsatte att anfalla med kreativitet och radade upp ett gäng chanser under de nästkommande minuterna.

När domaren blåste av den första halvleken var ställningen alltjämt 1-0 till Borås-klubbens favör.

Efter omkring tio minuter i den andra halvleken fick Elfsborg in kulan i mål när man nickade in bollen efter en tilltrasslad situation vid en hörna.

Men Michael Baidoo hade sekunden tidigare varit i närkontakt med målvakten Posiadala - och Molde tilldömdes en frispark. Av bilderna att döma var det dock Posiadala som gruffade mot Baidoo snarare än tvärtom - något som 25-åringen inte var sen med att påpeka till domaren.

Trots att Molde BK tryckte på för en kvittering lyckades boråsarna hålla undan - och matchen slutade 1-0 till Elfsborg. Borås-gänget hade även häng på en utökning i slutminuterna, med bland annat en stolpträff.

- Vi är svinbra försvarsmässigt, tar duellerna och skyddar varandra. Det har inte kommit gratis men är en otroligt skön känsla, säger Isak Pettersson till BT.

Man har därmed satt sig i ett bra läge inför returen, som spelas på torsdag nästa vecka, den 29, i Borås.

Molde: Posiadala - Oyvann, Hagelskjaer, Lund Jensen - Stenevik, Breivik, Daehli, Kaasa, Lovik - Eikrem, Eriksen.

Elfsborg: Pettersson - Yegbe, Buhari, Holmén - Hult, Ouma, Zeneli, Hedlund - Qasem, Baidoo, Abdullai.