AIK föll mot Nordsjälland - efter straffmiss och brända jättechanser

Europa League-kval

Öppet mål, straffspark och friläge.
Det hjälpte inte för AIK när man föll med 1-0 mot Nordsjälland i Europa League-kvalet.

AIK föll tungt i det första mötet med Nordsjälland i den andra rundan av Europa League-kvalet. Efter ett tidigt ledningsmål från hemmalaget lyckades inte Gnaget resa sig, trots en rad superlägen till kvittering.

I den tionde minuten gjorde Magnus Kofod Andersen 1-0 efter att ha glömts bort till vänster i straffområdet. Mittfältaren tog emot bollen och lyfte läckert in 1-0 med en yttersida i bortre.

Fem minuter före paus så gav Tarik Elyounoussis inspel Nicolas Stefanelli öppet mål. Men argentinaren fick inte alls till avslutet och fick bollen över mål.

I den andra halvleken startade AIK starkt, och fick straff efter fem minuter. Elyounoussi stod dock för ett svagt avslut och målvakten kunde rädda.

I den 63:e minuten frispelades norrmannen av Stefanelli, men även den här gången gick målvakten Nicolai Larsen vinnande ur duellen.

Trots jättechanserna så blev det förlust för AIK. Nordsjälland tar med sig 1-0 till returen, som spelas på Tele2 Arena, nästa vecka.

Lagens startelvor:

Nordsjälland: Larsen - Nelsson, Skovgaard, Jenssen - Bartolec, Christensen, Andersen, Pedersen - Olsen, Rygaard Jensen, Damsgaard.

AIK: Linnér - Milosevic, Karlsson, Jansson - Sundgren, Larsson, Adu, Olsson, Lindkvist - Stefanelli, Elyounossi.