Elfsborg tappade till förlust i EL-premiären

Mot AZ blev det till slut förlust med 3-2.

Kalmar FF - IF Elfsborg
Kalmar FF
IF Elfsborg
STREAMA PÅ SÖNDAG

IF Elfsborg inledde under onsdagen höstens Europa League-ligaspel. Borås-klubben ställdes mot nederländska storlaget AZ borta på AFAS Stadion, och tränaren Oscar Hiljemark gjorde en förändring i sin elva i jämförelse med senaste mötet med Hammarby IF (0-0), då Ibrahim Buhari ersatte Gustav Henriksson från start den här kvällen.

Elfsborg hamnade under tryck direkt, då AZ satte fart, men klarade av de första framstötarna. I stället kontrade Elfsborg i den tionde minuten och fick fira efter ett skott i mål signerat Ahmed Qasem, men senare blev fullträffen bortdömd efter VAR-granskning. Därmed var det tillbaka till ruta ett.

Elfsborg gav inte upp och tog i den 23:e minuten ledningen - på riktigt.

Timothy Ouma slog till med ett fint avslut i nät och därmed hade bortalaget fördel med 1-0. Det stod sig däremot inte första halvlek ut, då Ruben van Bommel kvitterade strax före halvtid. Målvakten Isak Pettersson tappade ett inlägg, och därefter kunde nederländaren trycka in kulan i mål till likaläge i paus.

I början av andra halvlek var van Bommel het igen till 2-1, men därefter dröjde det inte länge förrän det var kvitterat. Simon Hedlund tog sig fram längs vänsterkanten och slog till med ett fint avslut till 2-2. AZ tryckte därefter på för ett ledningsmål och fick Pettersson att svettas i Elfsborg-buren. Till slut fick hemmalaget straff efter en duell mellan Qasem och Jayden Addai i straffområdet, vilket Troy Parrott sedan utnyttjade till 3-2.

Med runt fyra minuter kvar av ordinarie tid fick Elfsborg rött kort. Sebastian Holmén förhindrade en motståndare från att komma fri framför mål, och därmed var bortalaget i ett bra mycket svårare läge inför den sista delen av matchen.

Elfsborg föll i slutändan med 3-2 och ställs härnäst mot Roma på hemmaplan den 3 oktober i Europa League-ligaspelet.

AZ: Owusu-Oduro - Maikuma, Goes, Penetra, Møller Wolfe - Clasie, Mijnans, Koopmeiners - Sadiq, Parrott, van Bommel.

IF Elfsborg: Pettersson - Holmén, Buhari, Yegbe - Hedlund, Zeneli, Ouma, Hult - Zeneli, Baidoo, Qasem.