Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Anfallsveteranen avslöjar Valencias värvningsknep - skulle lockas med skinka

Frankrike

André-Pierre Gignac var het 2010.
Så het att Valencia försökte locka honom genom att buda ner delikatess-skinka.
- De skickade ett plan med jamón ibérico, säger han till franska RMC.

Foto: Bildbyrån.

Det är många saker som kan komma att avgöra vilken klubb en spelare till sist väljer då det är flera om budet. Lön, livet socialt, sportslig utmaning och så vidare. För målvakten Benny Lekströms del var det avgörande att han fick en snöslunga då han skulle förlänga med nordnorska Tromsö.

Sedan finns det de klubbar som försöker gå de där extra meterna för att locka en spelare, men trots det misslyckas. Valencia 2010 var ett sådant exempel. Den spanska klubben var en av flera intressenter gällande den franske anfallaren André-Pierre Gignac. I en intervju med franska RMC berättar Gignac hur Valencia försökte få honom att välja just dem, bland annat genom att locka med mat.

Annons

Och inte vilken mat som helst – den finaste av de lufttorkade skinkorna.

- Valencia skickade ett plan med jamón ibérico (skinka). Det lockar, säger han i intervjun.

Men det var alltså förgäves. Gignac valde spel i Marseille i stället. Gignac motstod frestelsen och till sist stod valet mellan Marseille och Liverpool. Han sa då till sin agent:

- Du kan riva kontraktsförslaget från Liverpool. Jag ska till OM.

Han ångrar sig inte heller över valet.

- Nej, aldrig i livet! Jag uppfyllde en dröm. Jag uppfyllde nästan hela min familjs dröm, säger 35-åringen som nu håller till i Mexiko och klubben Tigres.

Hur stor del den mexikanska matkulturen spelade in i valet av klubb är oklart.

Publicerad 2021-03-24 kl 08:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS