Nanasis succéstart fortsätter - nätade igen

Ligue 1

Sebastian Nanasi har gjort det igen.
Mål i Ligue 1, alltså.
På lördagen slog han till med sitt tredje mål på fyra matcher när Strasbourg kryssade.

På lördagseftermiddagen gästade Strasbourg, där förre MFF-spelaren Sebastian Nanasi numera huserar, Lille i Ligue 1.

Nanasi har stått för en lyckad säsongsinledning i det franska gänget, då 22-åringen redan nätat två gånger i ligan.

Han fick, till ingens förvåning, starta i bataljen.

Men Strasbourg skulle få en mardrömsstart.

Hemmalagets Edon Zhegrova gjorde nämligen 1-0 med kvarten spelad. Tolv minuter senare hade han utökat för Lille - och uppförsbacken var ett faktum.

Man fick dock in reduceringen bara tre minuter senare genom Andrey Santos. Emanuel Emegha kvitterade sedan i minut 42, assisterad av Diego Moreira. 2-2 var ställningen när domaren blåste av den första halvleken.

Strasbourg jagade ett ledningsmål i den andra halvleken - och glädjen kom när 3-2-målet kom i minut 58. Men lyckan blev kortvarig, då målet dömdes bort för offside efter en VAR-granskning.

Sedan var det dags för Sebastian Nanasi att presentera sig.

I minut 66 fick svensken nämligen tag i bollen på egen planhalva - och 22-åringen avancerade framåt. Han satte bollen i djupled till Emanuel Emegha - och fick sedan tillbaka den i straffområdet. Svensken gjorde inget misstag när han behärskat placerade in 3-2.

Detta var Kristianstad-sonens tredje mål i Ligue 1 - på fyra matcher. Flytten till den franska högstaligan har börjat hyggligt, med andra ord.

Men målet blev inte avgörande. Med dryga fem minuter kvar kvitterade nämligen Lille på straff genom Jonathan David. Slutresultat: 3-3.

Sebastian Nanasi fick sedan högst betyg av alla som deltog i matchen av den franska tidningen L'Equipe - en åtta.

Som sagt, en hygglig start på sejouren i Frankrike för ex-MFF:aren.

Strasbourg parkerar, i och med likaresultatet, på en tiondeplats i tabellen.