Stjärntrion show i PSG - låg bakom allt i 6-1-segern

PSG körde över Clermont Foot med 6-1.
Kylian Mbappé och Neymar stod då för varsitt hattrick.
Lionel Messi bidrog med ett hattrick i assist.

Clermont Foot 63 fick en tuff kväll när PSG kom på besök. De överlägsna serieledarna bjöd på en rejäl kross och det var stjärntrion Kylian Mbappé, Neymar och Lionel Messi som låg bakom allt.

Neymar låg bakom första målet i matchen framspelad av Messi, redan efter sex minuter. Efter knappa kvarten spelade argentinaren fram Mbappé till nästa mål i mötet. Det följdes av en reducering från Clermont, men närmre än så kom aldrig hemmalaget, även om 2-1 var ställningen i paus.

Först i 70:e minuten kom nästa mål, då Neymar satte 3-1 på straff. Det var början på en extremt produktiv period av gästerna, med fyra mål på tolv minuter. Mbappé och Neymar gjorde då två mål och en assist var, medan Messi gjorde sin tredje assist för kvällen när fransmannen fullbordade sitt hattrick.

Ställningen var sedan 6-1 och matchen var sedan länge avgjord till bortalagets fördel. Stjärntrions show slutade i hattrick för både Mbappé och Neymar, samt varsin assist medan Messi fick nöja sig med ett hattrick i assist. PSG drar därmed i väg ytterligare i toppen i Ligue 1.

Publicerad 2022-04-09 kl 22:58