Gothia Cup presenteras av

Cerezo Osaka segrare i Puma trophy - efter galna målskillnaden: ”Kan inte sätta ord på det”

Gothia Cup

GÖTEBORG. Japanska Cerezo Osaka är vinnare av Gothia cups Puma trophy.
Detta sedan amerikanska NorCal besegrats i finalen - och japanskornas målskillnad skrivits till 39-1 (!) på sex matcher.
- Jag kan inte sätta ord på det, det är verkligen toppen, säger Cerezo Osakas Yuna Sato till Fotbollskanalen.

3:45

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Orezo Osaka-NorCal i spelaren ovan.

I fjolårets Gothia cup förlorade NorCal mot Minnesota Thunder Academy i F17-finalen. Under lördagen hade amerikanskorna chans på revansch när japanska Cerezo Osaka stod för motståndet på Gamla Ullevi.

Och det var ett riktigt tungviktsmöte som skulle avgöra Puma trophy (Gothia cups elitklass för F17 och P17). NorCal hade tagit sig dit genom en sylvass målskillnad på 24-2 på fem spelade matcher. Cerezo Osaka ville inte vara sämre - och stod på hela 38-1 (!) inför lördagens final.

Finalen hann knappt börja innan det första målet skulle falla. Endast efter två minuter var det Cerezo Osaka som tog ledningen genom en läcker chipp utanför straffområdet från Konoha Nakamura.

I den tionde minuten fick NorCal ett jätteläge att kvittera, men Kaylee Kims avslut just framför mål smet precis utanför stolpen.

Matchen fortsatte sedan att vara en jämn kamp där japanskornas finess ständigt tampades med amerikanskornas kraft.

I den 21 minuten var Cerezo Osaka ytterst nära att utöka sin ledning. Efter ett mönsteranfall, orkestrerat av lagets stora stjärna Hinako Kinoshita, testade målskytten Konoha Nakamura ett nytt avslut utifrån - men den här gången rakt i ribban och ut.

- Jag tycker att vår första halvlek var rätt stark. Vi behöver bara vara lite mer noggranna och ta tillvara på våra målchanser, sa NorCals Elhom Kursand i TV4:s pausintervju.

Efter paus var det ledande Cerezo Osaka som tog kommandot i matchen och förde spelet länge och väl.

NorCal hade ett par heta målchanser - men Cerezo Osaka försvarade sig väl och kunde slutligen krönas till rättmätiga vinnare av Puma trophy 2024.

- Det känns toppen, säger Cerezo Osakas Yuna Sato, 17, överlyckligt till Fotbollskanalen efter matchen.

Varför vann ni Gothia cup i år?
- Vi ville verkligen visa hur bra vi är, vi kämpade hårt och därför vann vi.

Årets besök på Gothia cup var spelarna i Cerezo Osakas första vistelse utomlands som lag.

- Vi vill självklart komma tillbaka nu, säger hon leendes.

Hur blir det att komma hem med pokalen till Japan nu?