Gothia Cup presenteras av

Skräll i premiären - Right To Dream föll mot BP

Gothia Cup

Right To Dream har vunnit Puma Trophy fem år i rad och är storfavorit att vinna i år igen.
Men i premiären gick man på pumpen mot BP - trots att BP var en man mindre i andra halvlek.
Stockholmarna gick segrande ur matchen med 3-2.

3:41

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från BP-Right To Dream i spelaren ovan.

Den ghananska akademin Right To Dream har vunnit Puma Trophy, Gothias elitklass för pojkar 17, fem år i rad. De är dessutom allmänt kända för att locka stora publiker till sina matcher under Gothia Cup.

Så var även fallet under måndagen när man sparkade i gång grupp D mot IF Brommapojkarna inför cirka 10 000 åskådare på SKF Arena - och de visade snabbt varför.

Right To Dream inledde matchen med ett rappt och skarpt passningsspel igenom BP:s lagdelar.

Efter att ha förskaffat sig en hörna i den fjärde minuten dök Ali Ouattara upp omarkerad och med fart vid den främre stolpen och nickade in ledningsmålet för den regerande Puma trophy-mästaren.

Brommapojkarna spelade upp sig efter Right To Dreams mål. Stockholmarna började ha mer och mer boll, och ta sig närmre och närmre ett mål.

Till slut fick BP utdelning. Leo Hjalmarsson löpte in bakom Right To Dreams-försvaret på en läcker genomskärare och fick bra skottläge, vilket han följde upp med att pricka in en kvittering intill den bortre stolpen.

Därefter följde en relativt böljande matchbild. Men BP skulle visa sig vara det vassare laget.

I den 27:e minuten hittade BP återigen in bakom Right To Dreams-försvaret med en genomskärare. Dylan Östling Pesonen kom till avslutsläge från nära avstånd och sköt in 2-1 mellan benen på målvakten.

Likt det gamla ordspråket "när det regnar, öser det" så gick det emot rejält för Right To Dream när det väl började gå emot. För bara minuter efter 2-1-målet kunde BP utnyttja en försvarsmiss hos Right To Dream och Oliver Schaaf satte 3-1 med ett skott från distans.

Fjolårsettan var i rejäl brygga - men då fick de en biljett in i matchen av BP.

Fem minuter in i den andra halvleken misslyckades en BP-försvarare med att nicka undan en långboll. Matchens förste målskytt, Ouattara, var snabb att agera då han snappade upp bollen och ställdes fri mot BP-målvakten Olle Eliasson.

Ouattara försökte runda Eliasson, som rev ner Ouattara och fick syna det röda kortet. BP skulle således få avsluta matchen med tio man sista 25 minuterna.

Right To Dream forcerade för en reducering och kom ytterst nära när Daniel Israel Koffi ohotat fick ta avslut från nära håll - men avslutet gick högt över.

Till slut kom reduceringen, dock. Ouattara höll sig framme på en cut back och stötte in 2-3 från nära håll. Men därefter blev det inga fler mål i matchen.

BP vann skrällartat premiären mot storfavoriten Right To Dream, trots att man fick spela med tio man under nästan hela andra halvlek.

- Det känns väldigt bra, det är stort. Vi vet att de har vunnit fem år i rad. Men vi skulle gå in i matchen och göra det vi kan göra. Vi är ett jävligt bra lag vi också, så vi skulle bara köra vårt spel och inte backa hem - så ledde vi med 3-1 i halvtid. säger BP:s Oliver Schaaf.

- Det är klart att vi har respekt för dem, det är ett väldigt bra lag. Men vi ville köra hänsynslöst och från första minuten gjorde vi det.