Gothia Cup presenteras av

Sporting Lagos vinnare av Puma Trophy - efter sanslöst drömmål

Gothia Cup

GÖTEBORG. Sporting Lagos kammade hem titeln i Gothia cups Puma trophy.
FC Tokyo besegrades med 4-0 i finalen - sedan Babatunde Akomolede stått för ett drömmål i den första halvleken.
- Jag vet inte vad jag ska säga, säger han till Fotbollskanalens Gothia cup-sändning.

4:37

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sporting Lagos-FC Tokyo i spelaren ovan.

I P17-finalen av Gothia cups elitklass Puma trophy ställdes nigerianska Sporting Lagos FC mot japanska FC Tokyo.

Och det skulle precis som i F17-finalen bli mål omgående.

Redan i den åttonde minuten spräckte Sporting Lagos nollan, när Abdulrahman Mohammed tilläts driva inåt i planen från sin vänsterkant och tog sig förbi den ena efter den andra passiva Tokyo-försvararna. Till slut serverade han Yusuf Abdullahi ett friläge, som förvaltades väl med ett högeravslut till 1-0.

I den 18:e minuten var det dags igen. Då utökade Sporting Lagos ledningen genom en magiskt långskott i mål från vänsterbacken Babatunde Akomolede. Akomodele blev viral efter semifinalen mot Beyond Limit genom sina superlånga inkast. Över 500 000 har sett klippen på hans inkast i skrivande stund - och nu visade han att han kan mer än att kasta långt.

I Fotbollskanalens pausintervju berättade 1-0-skytten Yusuf Abdullahi om sitt mål:

- Jag gjorde mitt första mål den här turneringen, det var väldigt känslosamt för mig, sa han i sändningen.

Vad tycker du om matchen än så länge?
- Vi kommer att vinna.

Ord och inga visor från Yusuf Abdullahi - som också visade sig få helt rätt.

För efter en mycket väl taktiskt utförd andra halvlek kunde Sporting Lagos spela av matchen, göra både ett tredje och fjärde mål genom Lucky John - och oerhört rättvist ta hem titeln i Gothia cups Puma Trophy.

2-0-skytten Akomolede utsågs till turneringens bästa spelare. I Fotbollskanalens slutstudio försökte han sätta ord på sina känslor.

- Wow, jag vet inte vad jag ska säga - jag är bara exalterad. Jag vill tacka gud för denna fantastiska möjlighet, jag tackar honom för att han väglett mig det här enastående jobbet.

Om finalen:

- Matchen var tuff. Men tacka gud att vi använde våra chanser väl.

Såg du framför dig att ni skulle vinna turneringen inför?
- Innan turneringen kom jag hit med inställningen att vinna titeln. Jag gav mitt allt för att vi skulle kunna ta med pokalen hem till Nigeria.

Här hittar du allt material från Gothia Cup.

Publicerad 2024-07-20 kl 17:31