Roma - Venezia
Roma
Venezia

Har vänt för Milan nu?

Efter en motig start på säsongen vann de rödvarta mot ärkerivalen Inter med 2-1 förra söndagen.

Nu har Milan tagit andra raka segern efter ett par drömminuter mot Lecce. I den 38:e minuten satte Alvaro Morata dit 1-0. Tre minuter därpå utökade Theo Hernadez ledningen och det var läckert. Rafael Leao slog en precis genomskärare till den djupledslöpande vänsterbacken och sedan dundrade Hernadez in ett skott i nättaket ur snäv vinkel.

- Ett fantastiskt vackert mål. Ett drömmål på många sätt och ändå känns det som att man sett det förra från Theo Hernandez. Just den där löpningen tillsammans med fint kombinationsspel med Rafael Leao, sa TV4:s expertkommentator Vicki Blommé i sändningen.

Före paus gjorde Milan även 3-0 och den gången var det Christian Pulisic som hittade rätt.

Den andra halvleken blev lite av en transportsträcka. Men Milan åkte på en utvisning i slutskedet.

18-årige löftet Davide Bartesaghi ersatte Theo Hernandez med kvarten kvar att spela. Fem minuter senare hoppade han in med dobbarna före i en duell och fick rött kort.

- Det är en vårdslös tackling, sa Blommé.

Trots det numerära underläget kunde Milan hålla undan och vinna med 3-0.

Milan är för närvarande i delad serieledning med Torino i en haltande Serie A-tabell.

Milan: Maignan - Royal, Gabbia, Tomori, Hernández - Pulisic, Fofana, Reijnders, Leão - Morata, Abraham.

Lecce: Falcone - Dorgu, Gaspar, Baschirotto, Gallo - Ramadani, Coulibaly, Pierret - Morente, Rebić - Krstović.

Publicerad 2024-09-27 kl 22:43