Fiorentina - Milan
Fiorentina
Milan
STREAMA IDAG 20:35

Det blev en mållös match i Bergamo för Milan förra helgen, där Atalanta och den regerande Serie A-mästaren fick dela på poängen. När de rödsvarta tog emot Bologna under lördagskvällen var planen enkel: hitta tillbaka till vinnarspåret och utnyttja att Inter, Juventus och Roma alla tappat poäng denna omgång.

Det gav man sig själv tidigt förutsättningarna till att göra. Efter 21 minuter hittade prestigeförvärvet Charles De Ketelaere fram till Rafael Leão som enkelt placerade in 1-0 från nära håll.

Strax därefter fick hemmalaget läge att utöka direkt. Junior Messias tog emot en passning i fint skottläge i Bolognas straffområde och sköt på ett, men skottet gick rakt på Lukasz Skorupski i Bologna-målet.

Precis innan halvtid var Leão ytterst nära på att ge Milan 2-0. Portugisen gjorde bort två försvarare, avancerade in i gästernas straffområde och sköt. Dessvärre lyckades Skorupski återigen rädda och 1-0 stod sig in i halvtidsvilan.

Utdelningen kom istället med timmen spelad. Leão lyfte in en chipp över Bologna-försvaret som Olivier Giroud mötte upp på volley och sköt in till 2-0 Milan.

- Det är oerhört elegant, både den lätta passningen fram och sedan träffar Giroud en liten, liten touch. Det ser kanske enkelt ut, men det är väldigt svårt i utförandet. Det är ett klassmål det här, säger C Mores kommentator Adam Pinthorp i sändningen.

Bolognas enda rejäla chans kom i den 68:e minuten när Nicola Sansone överraskade Milan-målvakten Mike Maignan med ett skott från straffområdeskanten. Skottet, i sin tur, träffade bara stolpen och renderade inte i något mål.

Matchen slutade 2-0 och Milan klättrar därmed upp på första plats i en haltande Serie A-tabell. Bologna placerar sig efter förlusten på 17:e plats, precis ovanför kvalstrecket.

Milan: Maignan - Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez - Tonali, Bennacer - Messias, De Ketelaere, Leão - Giroud.

Bologna: Skorupski - Soumaoro, Medel, Lucumi - Kasius, Vignato, Schouten, Dominguez, Cambiaso - Arnautovic, Barrow.