TV: Målvakt tog upp bollen med händerna - klarade sig från rött: "Där ska han åka ut"

Serie A

Lazio-målvakten Thomas Strakosha tog bollen med händerna utanför straffområdet - men fick "bara" gult kort.
Det ska han vara glad för, enligt Astrit Ajdarevic.
- Där ska han åka ut, säger C Mores studioexpert i Fotbollssöndag Europa.

Milan

Lazio fick en drömstart i söndagens Serie A-match hemma mot Milan när Ciro Immobile gav laget ledningen med 1-0 redan efter fyra minuter. Bara ett par minuter senare stod Lazio-målvakten Thomas Strakosha för ett minst sagt märkligt agerande.

Strakosha fick bollen av en lagkamrat och rensade rakt på en pressande Junior Messias, varpå bollen gick tillbaka mot Strakosha. Då tog han upp bollen med händerna innan han snabbt släppte den ifrån sig.

- Märklig situation. Det är nästan att han tar in bollen i famnen, säger C Mores expertkommentator Marcelo Fernandez.

Domaren nöjde sig med ett gult kort på Strakosha, vilket studion i Fotbollssöndag Europa ställde sig frågande till.

- Det ser avsiktligt ut och jag tycker att det ska vara rött kort. Det är en uppenbar målchans, så där har Strakosha tur att han inte får rött. Där ska han åka ut, säger C Mores studioexpert Astrit Ajdarevic.

Milan vann matchen med 2-1 efter att comebackande Zlatan Ibrahimovic spelat fram Sandro Tonali till segermålet på stopptid.

Publicerad 2022-04-24 kl 22:01