TV: Osimhen frälste Napoli i Derby del Sole - sänkte Roma med läckert avslut

Serie A

Napoli såg länge ut att tappa poäng i toppen av Serie A när man mötte Roma.
Då slog Victor Osimhen i den 80:e minuten och såg till att man fortsätter vara ensam serieledare.

STREAMA IDAG 20:35

Under söndagskvällen vankades det Derby del Sole på den italienska västkusten mellan tabellfemman Roma och serieledaren Napoli. På förhand ett hett möte mellan två lag det bara skiljde fyra poäng i tabellen emellan.

När matchen blåstes i gång skulle det även visa sig vara ett hett möte i form av mycket känslor på planen också. Den första halvleken bjöd på mycket kamp, utan att rendera i några egentligen stora målchanser.

I den 38:e minuten kom den första stora målchansen när Tanguy Ndombele tråcklade sig igenom Napolis försvar och kom en mot en med Roma-målvakten Rui Patricio. Ndombele gjorde att försök att runda Patricio och föll till marken efter att Patricio försökt få tag i bollen.

Domaren blåste straff. Men efter VAR-granskning visade det sig att Patricio regelrätt var på bollen och avvärjde läget innan han nuddade Ndombele, varpå domaren dömde bort straffen.

Den första halvleken slutade mållöst, men det såg det ut att bli ändring på i inledningen av den andra halvleken. Napolis mexikanske ytter Hirving Lozano fick ett fint skottläge efter att ha blivit serverad med en öppnande passning. Patricio kunde dock rädda tämligen komfortabelt och styra ut bollen till en hörna.

När det återstod 20 minuter av matchen kom det två lägen tätt inpå varandra, ett för vardera lag. Först höll Mady Camara på att få skottläge i utmärkt läge för Roma, men Piotr Zielinski kastade sig framför för att blockera läget. Napoli vände direkt om för att gå på kontring genom inbytte Hirving Lozano, som till slut hittade fram till Victor Osimhen. Nigerianen gick på avslut ur en något sne vinkel - och bollen smet precis utanför Patricios högra stolpe.

Men till slut skulle Osimhen få utdelning. Med tio minuter kvar hittade inbytte Matteo Politano fram till 23-åringen i djupled. När han nått Romas straffområde drog han sedan till från nästan ingen vinkel alls till 1-0 Napoli i den bortre gaveln.

- Från ingenstans, och från ingen vinkel, gör Osimhen sitt fjärde mål för säsongen, säger C Mores kommentator Christoffer Svanemar i sändningen.

Det blev sedermera matchens enda mål och Napoli gick segrande ur striden. Luciano Spallettis mannar kliver därmed återigen upp i ensam serieledning på 29 poäng, framför tvåan Milan på 26 poäng. Vidare innebär det att Napoli fortfarande inte förlorat i ligaspelet och sett till alla tävlingar har det syditalienska laget vunnit elva raka matcher. Roma, i sin tur, stannar på femte plats.

Roma: Patricio - Mancini, Smalling, Ibañez - Karsdorp, Cristante, Pellegrini, Camara, Spinazzola - Zaniolo, Abraham.

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Kim, Jesus, Oliveira - Ndombele, Lobotka, Zielinski - Lozano, Osimhen, Kvaratskhelia.