Brasilien skrällde mot Spanien - möter USA i OS-finalen

Landslag

Brasilien skrällde mot Spanien och är klart för OS-final.
Där väntar USA som besegrade Tyskland efter ett förlängningsdrama.

Brasilien och USA kommer att göra upp om OS-guldet.

Amerikanerna ställdes mot Tyskland i semifinalen och den blev dramatisk. Efter ordinarie tid var ställningen 0-0 och matchen gick till förlängning. Där satte Sophia Smith dit 1-0 i den 95:e minuten och det räckte för att jänkarna skulle avgå med segern.

I den andra semifinalen skrällde Brasilien mot världsettan Spanien, som vann VM så sent som för ett år sedan. Efter sex minuters spel skickade spanska målvakten Cata Coll bollen rakt på lagkamraten Irene Paredes och bollen slank in i mål. Precis före paus slog Yasmim ett perfekt inspel till Gabi Portilho och 2-0 var ett faktum. I den andra halvleken gjorde Brasilien även 3-0 och den gången var det Adriana som hittade rätt.

Men Spanien skapade nerv i slutskedet av matchen, Salma Paralluelo satte dit ett reduceringsmål och därefter hade Alexia Putellas ett avslut i ribban.

Det här var dock Brasiliens match och avgörandet kom på tilläggstid när Kerolin gjorde 4-1. Slutresultatet skrevs till 4-2 efter Paralluelo gjort ytterligare ett reduceringsmål under den femton minuter långa tilläggstiden.

Bronsmatchen mellan Spanien och Tyskland spelas på fredag vid 15.00. Finalen mellan Brasilien och USA äger rum på lördag och avsparkstiden är satt till 17.00.

Publicerad 2024-08-06 kl 23:07