Japan vände mot Brasilien på stopptid - Tanikawa hjälte

Landslag

Brasilien såg ut att gå mot en 1-0-seger.
Då vände Japan och vann på stopptid - efter mål av Rosengårds Momoko Tanikawa med ett riktigt drömmål.

Brasilien hade mer boll än Japan - men det var de sistnämnda som skapade flest chanser. Däremot var det Brasilien som tog ledningen i den 56:e matchminuten genom Jhennifer och såg sedan ut att gå mot seger.

Japan ville dock annat för på stopptid vände de matchen. I den 91:a minuten slog Kumagai till och kvitterade och fem minuter senare klev Rosengårds Momoko Tanikawa, inlånad från Bayern München, fram och stod för ett riktigt drömmål.

19-åringen fick bollen centralt på Brasiliens planhalva, upptäckte att målvakten var långt ute, och drog till från 25 meter. Ett avslut som seglade över målvakten och gav Japan segern.

I och med segern tog Japan sin första trepoängare i OS efter premiärförlusten mot Spanien med 1-2.

Publicerad 2024-07-28 kl 19:09